Vízilabda: Remek csabai siker a rájátszás kezdetén

2017. április 22. 14:07 | Kovács Dávid

 

A békéscsabai Árpád fürdő a tavaszi átállás, illetve sátorbontás miatt e napokban nem üzemel, ezért a klub — mint pályaválasztó — Szentesre vitte a bajnoki rájátszás első mérkőzést. A nyitányon az alapszakasz negyedik helyezettjével, a Honvéd második csapatával mérték össze tudásukat a Csirkefogók, és 14-8-as győzelmet arattak.

 

Csabai Csirkefogók VK-Racionet Honvéd 14-8 (6-4, 2-1, 3-2, 3-1)

OB I B-s felnőtt vízilabda-bajnokság, rájátszás az első nyolc helyért, Szentes, 100 néző. Vezette: Berki András, Pásztor Antal.

Békéscsaba: Gál — Tinka 1, Szabó Z. 3 (2), Józsa 2, Ajtai 2, dr. Makra, Németh D. 3. Cs.: Szentesi (kapus), Major 1, Szeles, Rácz 2, Mucsi, Tóháti, Zsilák. Edző: Kádár József. Honvéd: Duvnjak — Farkas, Vízvári 1, Hajós, Korbán 2, Vad, Szécsi 2. Cs.: Csellár (kapus), Somogyi, Martin, Kubicza, Gregor, Lénárt, Tóth K. 3 (1). Edző: Tóth Imre, Kenéz György.

Gól emberelőnyből: 5/2, ill. 9/1. Büntetők: 2/2, ill. 1/1. Kiállítás cserével: Vad. Kipontozódott: Korbán. Az eredmény alakulása: 0-1, 3-1, 5-4, 9-5, 13-7.

Volt némi óvatosság a Csirkefogókban, hiszen a Honvéddel még sohasem játszottak, csak annyira ismerték őket, amit a másik csoportban „elkövetett” a fővárosi gárda. A drukkot azonban hamar levetkőzték a „házigazdák” és remek játékot nyújtottak. A találkozó első felében még jól állta a sarat a fővárosi csapat, amely jelentős fizikai hátrányban volt a csabaiakkal szemben. Ebben az időszakban jobbára szabaddobásokból érte el találatait a Honvéd, így jobbára tartotta a lépést a pályaválasztóval szemben, miközben a Csirkefogók könnyedén lőtték góljaikat. Jellemző, hogy a tizennégy gólból nyolcat akcióból ért el Kádár József gárdája. Ahogy javult a viharsarkiak védekezése, úgy hagyott alább a vendégek lövő kedve és találati aránya, ami annak is köszönhető, hogy a fizikai fölényben lévő csabaiak alaposan kifárasztották őket. A test-test elleni játék, a birkózás nem kedvezett a Honvédnak, a Békéscsaba viszont egyre jobban élt a vízben, és végül a vártnál könnyebb győzelmet aratott.

Kádár József (vezetőedző, Csabai Csirkefogók VK): — Nagyon örülök a jó kezdésnek, remélem így folytatjuk a rájátszás során a további hét mérkőzést is.

Forrás: Csabai Csirkefogók VK

 

További programok »

FEL