Vízilabda: A Csirkefogók oda-vissza verték a Honvédot

2017. május 21. 16:15 | Kovács Dávid

Megkezdődött a rájátszás második köre a felnőtt OB I B-ben a bajnoki címért, a feljutásértvívott harcban. A Csabai Csirkefogók csapata ahhoz a Honvédhoz utazott, amelyet az első fordulóban már egyszer legyőzött. Néhány helyen változott a kispestiek összeállítása, de ez sem volt akadály, ismét nyertek a viharsarkiak.

Racionet Honvéd—Csabai Csirkefogók VK 6—8 (1—2, 2—3, 0—1, 3—2)

OB I B-s vízilabda-mérkőzés, rájátszás az 1-8. helyért, Budapest, Tüzér utca, 100 néző. V.: Rubos Károly, Kovács Soma. Békéscsaba: Gál — Tinka, Szabó Z. 2 (1), Józsa 1, Ajtai 1, dr. Makra, Németh D. 3. Cs.: Szentesi (kapus), Major, Flajsman, Rácz 1, Mucsi, Tóháti, Zsilák. Edző: Kádár József. Honvéd: Starcevic — Kiss B., Reibel, Vízvári 2, Hajós, Korbán 1, Vad. Cs.: Csellár (kapus), Irmes, Somogyi 1, Szécsi 1, Lénárt, Tóth K. 1 (1). Edző: Kenéz György, Tóth Imre.

Gól emberelőnyből: 9/2, ill. 3/1. Büntetők: 2/1, ill. 1/1. Kiállítás cserével: Reibel, ill. Zsilák. Kipontozódott: dr. Makra. Az eredmény alakulása: 1—0, 1—2, 3—2, 3—7, 5—7.

A Honvéd csapatában helyet kapott három olyan 21 éven aluli játékos — a horvát származású kapus, Duvnjak Starcevic Borna, Reibel Ádám és Irmes Pál —, akik az első osztályban szereplő alakulathoz tartoznak, de lévén vége az OB I-es szezonnak, most itt is lehetőséget kaptak a bizonyításra.

Az első perctől kezdve kirajzolódott, hogy küzdelmes derbi vár a békéscsabaiakra. Mindkét oldalon sok lövést eresztettek meg a játékosok, ám a védelmek és a blokkok jól működtek, ráadásul a két békéscsabai kapus is remekelt, így nem sok gól esett a találkozón. Mindkét csapat a zónavédekezésre fektette a hangsúlyt, így inkább az átlövésekkel kísérleteztek a csapatok. 3-2-es hazai vezetésnél a viharsarkiak egy remek másfél negyedes sorozatot fogtak ki, és a zsinórban dobott öt góljuk meghatározó volt a végeredmény kialakulásában, miközben a védelem ebben a szakaszban lehúzta a rolót a pályaválasztó előtt.

Kádár József: — Egy igen iramos és remek meccsen fontos győzelmet értünk el a tehetséges fővárosi fiatalok ellen.

További eredmények: Angyalföldi SI DSE, Budapest—Eszterházy Károly Főiskola SC, Eger 10—12. Ceglédi VSE—Neptun VSC, Budapest 11—14, BVSC-Zugló—Aligátor VUS, Szombathely 11—9.

Az állás a rájátszás 5. fordulója után az alapszakaszból vitt pontokkal együtt: 1. Eszterházy Károly Főiskola SC, Eger 21, 2. Csabai Csirkefogók VK, Békéscsaba 20, 3. Aligátor VUS, Szombathely 20, 4. BVSC-Zugló, 19, 5. Neptun VSC, Budapest 15, 6. Ceglédi VSE 13, 7. Angyalföldi SI DSE, Budapest 10, 8. Racionet Honvéd, Budapest 10. (Pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmény dönt. Ha az is azonos, akkor a gólkülönbség.)

További programok »

Sport

Makra Noémi is szerekhez lép a szombathelyi Világkupán

Klasszisok az Arena Savariában! A szombathelyi Világkupán a magyarokon kívül tizenöt nemzet sportolói indulnak a hétvégén. Nagy a várakozás a sportágban, hiszen legutóbb nyolc hónappal ezelőtt, a bakui Világkupán versenyzett a mezőny, azóta a koronavírus miatti leállást követően csak kiscsoportos edzéseken tudtak készülni a legjobbak, ráadásul Challenge Világkupából idén ez lesz az első, és eddig úgy tűnik, az egyetlen is.
12:27
FEL