Vízilabda: Egygólos vereséget szenvedtek a csabaiak

2018. május 5. 17:39 | behir

Az olimpiai-, világ- és Európa-bajnok Benedek Tibor vezette fiatal erőkből álló Újpest érkezett Békéscsabára, hogy az OB I B—ben az 1-8. helyért a harmadik fordulóban összemérje erejét a házigazdákkal. Az Árpád fürdőben lezajlott összecsapáson többször is úgy tűnt, sikerre viheti a csabai gárda a találkozót, különösen a véghajrában, amikor négygólos hátrányból kiegyenlített, ám Szieben András nem kegyelmezett, és másfél perccel a vége előtt belőtte a vendégek győztes gólját, amire akár még lehetett volna válasz, de nem sikerült az újbóli egyenlítés.

Swietelsky-Békéscsaba—ÚVSE 14—15 (3—3, 5—7, 3—3, 3—2)

OB I B-s vízilabda-mérkőzés, rájátszás az 1-8. helyért, Békéscsaba, Árpád fürdő, 100 néző. V.: Pásztor Antal, László Gábor. Békéscsaba: Ormai — Szabó Z. 2, Rácz 4, Mucsi 1, Major 1, Ajtai 4, Németh D. 2. Cs.: Tóth F., Józsa, Páll. Edző: dr. Szilágyi Kristóf. Újpest: Prágay — Bereczki, Szieben 2, Konarik 5, Vigvári Vendel 2, Busa 3, Aranyi 3. Cs.: Vámosi, Aubéli, Pardi, Molnár, Eppel, Vigvári Vince. Edző: Benedek Tibor.

Gól emberelőnyből: 5/3, ill. 3/2. Büntetők: 1/0, ill. 0/0. Az eredmény alakulása: 1—0, 1—3, 3—3, 5—4, 6—7, 7—7, 7—9, 8—11, 9—13, 11—13, 11—14, 14—14.

A rájátszás harmadik fordulójára tovább fogyatkozott a csapat létszáma, lévén Szabó Zsombor és Tifrea Ovidiu az érettségire készül és éppen a mérkőzés óráiban ballagtak el iskolájukból. Igaz, az újpesti oldalon is akadt hiányzó hasonló okból. Az viszont becsülendő, hogy Páll Bence alig 24 órával korábban mondta ki párjával a boldogító igent Gyulán, mégis bevállalta a szombati mérkőzést. Az eseményt követő lagzin néhány játékostársa is részt vett, így korántsem volt elmondható mindenkiről, hogy fitten vette volna föl a küzdelmet. Ám annál harcosabban és nagy lelkesedéssel vetették bele magukat ebbe a fontos találkozóba a házigazdák. Ami külön dicsérendő, a korábbi két fordulóhoz képest most sokkal jobb lövőszázalékkal dolgoztak, ami a 14 találat is jelez, ám a védekezés ezúttal is hagyott némi kívánnivalót, ugyanis a 15 kapott gól már soknak mondható. Akadtak látványos gólok, e téren Ajtai Miklós és Rácz Norbert volt az „élharcos”. Végül is nem sok hiányzott az üdvösséghez, ha fegyelmezettebben és keményebben védekezik a csapat, akár megszerezhették volna az első pont(okat) a rájátszásban az egyébként nagyon fiatal és gyors játékosokból álló Újpest ellen, amely góljai negyedét, a hazaiak bosszúságára, megúszásokból szerezte.

Mestermérleg. Dr. Szilágyi Kristóf: — Az erőviszonyok ismeretében reális eredmény született. Ám volt esélyünk, de ismét magunkat vertük meg a fáradtságból adódó egyéni technikai hibák miatt. A látottak alapján azért most egy pontot mindenképpen megérdemeltünk volna. Dicséret illeti csapatomat, hogy négygólos hátrányban is volt tartása és visszajött a meccsbe. Ugyanakkor bosszantó, hogy a rájátszás harmadik mérkőzésen is egygólos vereséget szenvedtünk.

További eredmények: BVSC-Zugló—KSI SE 12—16. Kanizsa VSE, Nagykanizsa—Debreceni VSE 14—9. Ybl Waterpolo Club, Budapest—Vasas SC (este játsszák).

Az 1-8. helyért folyó rájátszás állása a 3. forduló után: 1. KSI SE 26, 2. Kanizsa VSE, Nagykanizsa 19, 3. Ybl Waterpolo Club, Budapest 17, 4. ÚVSE 16, 5. BVSC-Zugló 9, 6. Vasas SC 9, 7. Debreceni VSE 6, 8. Swietelsky-Békéscsaba 3.

Forrás: csabapolo.hu

 

További programok »

Sport

Újabb fiatal tehetség a csabai röplabdások keretében

Újabb fiatal játékos szerződtetését jelentette be a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület. A békéscsabai születésű, saját nevelésű Szűcs Gréta az elmúlt szezonban az U18-as csapat egyik húzóembereként ünnepelhetett bajnoki címet hazai közönség előtt.
2019. augusztus 22. 19:39
FEL