Vízilabda: Egygólos csabai győzelem a keleti rangadón

A Swietelsky-Békéscsaba gólzáporos mérkőzésen 14-13-ra verte a Debrecen csapatát az OB I/B szombati mérkőzésén.

A bajnokságot jól kezdő, négy meccséből hármat megnyerő Debreceni VSE érkezett szombaton az Árpád fürdőbe. A csabaiaknál ugyanaz a gárda ugrott a medencébe, amelyik hét nappal ezelőtt négy góllal legyőzte a Szolnokot, ugyanis továbbra sem áll az edző rendelkezésére dr. Makra Zsolt, Józsa Tibor és Dobra Róbert munkahelyi, illetve iskolai elfoglaltság miatt.

A meccs első gólját a vendégek szerezték Dienes Imre révén. Szabó Zoltán ötméteresből egyenlített, majd a negyedet már a házigazda zárta előnnyel (3-2). A második játékrész igazi gólzáport hozott, Tifrea Dragos Ovidiu ugyan megduplázta az előnyt, de pillanatok alatt újra egyenlő volt az állás. 5-4 után a békéscsabai nevelésű, most Debrecenben játszó Zsilák László is feliratkozott a jegyzőkönyvbe, miután értékesített egy büntetőt. A félidő végére is maradt a döntetlen, 7-7-tel fordultak a csapatok.

A harmadik negyedben Patócs Márton révén 10-9-re átvette a vezetést a Debrecen. Innen egy nagyon jó csabai sorozat következett, Szabó, Tifrea és Ajtai góljaival, 12-10-es előnnyel fordult az utolsó nyolc percre a házigazda. Amikor Major Levente bevette a debreceni kaput a negyedik negyed elején, akkor alakult ki először háromgólos különbség az együttesek között. A DVSE nem adta fel, de a pontszerzés nem jött össze a hajdúságiaknak, Tinka Norbert biztosította be a hazai sikert.

A Békéscsaba végül 14-13-ra győzött és megszerezte idei második sikerét a másodosztályban. Dr. Szilágyi Kristóf gárdája ezzel feljött a negyedik helyre, jövő héten pedig az eddig nyeretlen Szentendre otthonába utazik majd.

Megosztás:

Címke: , ,