Vízilabda: A legkisebbek is megkezdték a vidékbajnoki meccssorozatot

2020. október 18. 08:21 | Kovács Dávid

Megkezdődött a legkisebbek, a baby korcsoportosok vidékbajnoki sorozata is, az első fordulónak Kecskemét adott otthont, ahol a csabai klub tízévesei két mérkőzés erejéig ugrottak a medencébe.

A Dobra Róbert edző vezette csabai csapat először a csongrádiakkal, majd rövid pihenő után az Újszilvás együttesével mérte össze tudását. A szabályok a korábbi esztendőkhöz képest nem változtak, aminek egyik legfontosabb eleme, hogy a gólokat hivatalosan nem számolták, a játékon, az elemek gyakorlásán és a tapasztalatszerzésen volt a hangsúly. A tartóssá váló koronavírus-járvány miatt zártkapus meccseket bonyolítottak le Kecskeméten, vagyis a szülők, nagyszülők, testvérek és szimpatizánsok ezúttal nem kísérhették el a fiatalokat.

A következő játékosok kaptak lehetőséget a bizonyításra a békéscsabaiaknál: Ádám Dominik Noel, Bacsa Dávid, Hajdu Áron, Juhász Péter, Machlik Máté, Párzsa Leon, Restye Zsombor, Suhajda Soma, Uhrin Barna, Uhrin Zsombor. Íme a gyulaiak névsora: Balogh Csanád, Józsa Zalán, Lipták-Bíró Ábel, Nánási Hunor, Szeidler Márton.

 

(Fotó: csabapolo.hu)

 

– Először a Csongrádi VVSE gárdájával játszottunk, akik ismeretlenek voltak előttünk, ugyanis a Nyári Kupa-sorozatban nem vettek részt. Hamar kiderült, hogy előttünk járnak, különösen az első soruk volt erős. Tempósan játszottak, jól láttak a pályán. Nálunk pozitívum volt, hogy sok gyereket kipróbálhattam, és mindenki több lehetőséget kapott a vízben. De az is tény, eléggé iramtalanul játszottunk, és talán egy kicsit későn kapott észbe a csapat. Az Újszilvás ellen viszont minden fordítva volt. Ellenfelünk, amely a Cegléd fiókcsapata, még nagyon a szerveződés és a munka elején jár, tudomásom szerint első ízben neveztek a bajnokságba. Érthető, hogy hozzánk képest le vannak maradva minden téren, ezért ellenük sikerélményben részesült csapatunk. Itt már viszont láttam azt, amit kértem tőlük, figyeltek, jól teljesítettek, és Párzsa Leon is megdobta élete első bajnoki gólját. Az eddigiek mellé bevezetett új szabályhoz jól alkalmazkodtak, amely szerint minden fault kiállítással jár. Ezért igyekeztek nem az ellenfelet a víz alá döngölni, hanem a labdával foglalkozni, azt megszerezni. Összességében a nyárhoz képest sokat fejlődött a gárda, de az is biztos, még sok edzésre, tanulásra van szükség ahhoz, hogy bárkivel felvegyük a versenyt - foglalta össze Dobra Róbert edző a nap tapasztalatait.

 

További programok »

Sport

Atlétika: Csabai futó is szerepet kap a csapat Eb-n

A hétvégén rendezik az atlétikai csapat Európa-bajnokságot, amelynek harmadik vonalában a magyar együttes is harcba száll a feljutásért a bulgáriai Stara Zagorában. A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club színeit Nadj Levente képviseli majd a viadalon a 4x400 méteres váltóban.
12:11
FEL