Vívó Eb: Szabó Réka két asszót vívott és 9. lett a csapattal

A magyar női párbajtőr csapat a nyolcaddöntőben kikapott kikapott Ukrajnától, így nem jutott be a legjobb nyolc közé az újvidéki Európa-bajnokságon A békéscsabai Szabó Rékával felálló együttes a helyosztókon három sikert aratott, Szerbia, Svédország és Spanyolország legyőzésével a 9. helyen végzett.

A magyar együttes erőnyerőként az első körben nem lépett pástra, majd a legjobb 16 között Ukrajna következett. Az olimpiai bajnok Szász-Kovács Emesével szereplő csapat az első négy pár után még vezetett 17-14-re, majd Szabó Réka következett. Itt fordítottak az ukránok, akik nem is adták ki kezükből a győzelmet és 34-31-re nyertek. Ráadásul az Alföld Vívó Akadémia versenyzője csak két asszót vívott, a harmadik összecsapásra Budai Dorina váltotta a csabai párbajtőrözőt – írja a verseny honlapja.

A mieink így az alsó ágra kerültek, ahol elsőként a házigazda Szerbia volt az ellenfél. Szász-Kovács remeklésével 45-27-es magyar siker született. A következő körben a svédek ellen a Szabó helyére beálló Budai, valamint Kun Anna is remekelt, így 45-25-ös győzelem lett a vége. A 9. helyért Spanyolország ellen vívott a magyar csapat. A magyar hölgyek az elején még hátrányban voltak, majd gyorsan fordítottak és magabiztosan, 36-24-re diadalmaskodtak.

A magyar csapat ugyan csak egy meccset veszített, a végül ezüstérmes ukránoktól, de ezzel elveszítette az esélyét, hogy a legjobb nyolc közé jusson. Ezt követően azonban a maximumot hozta ki a versenynapból és a 9. helyen zárt

 

Megosztás:

Címke: , , , ,