Vívás: A csabai Gachályi Gréta aranyérmes a párbajtőrcsapattal a junior Eb-n

2022. március 1. 18:13 | behir.hu

A Büki Lili, Gachályi Gréta, Muhari Eszter, Salamon Réka összeállítású párbajtőrcsapat 45:35-re győzte le a németeket az újvidéki junior Európa-bajnokság aranycsatájában.

Nemcsak a páston zajlottak érdekfeszítő események a vívók újvidéki junior Európa-bajnokságának szerdai versenynapján, hiszen menet közben visszaléptek az orosz csapatok, miután senki nem mérkőzött meg velük – így tiltakozva az orosz-ukrán háború ellen - írja az utanpotlassport.hu.

Az orosz visszalépések közvetlenül nem érintették a női párbajtőrözők szereplését. A Büki Lili, Gachályi Gréta, Muhari Eszter, Salamon Réka négyes az egész nap folyamán remekelt, és csak arra koncentrált, hogy megmutassa, nincs nála jobb kvartett a kontinensen. A lányok a szerbek, a spanyolok és az észtek fölényes legyőzése után az elődöntőben találták magukat, melyben nem okozott különösebb gondot számukra a cseheken való magabiztos túllépés sem (45:29). A Partali Csaba irányította együttes aztán a döntőben azzal a német gárdával csapott össze, amely az oroszok elődöntőbeli visszalépése után meccs nélkül, pihentebben került a fináléba.

A döntő – amelyben Büki, Muhari és Salamon kapott szerepet – első fele rendkívül szorosan alakult, azonban egy hajszálnyival a németek jártak előrébb. A magyar összeállításnak 28:28 után sikerült elhúznia, és egy 17:7-es „rohamot” követően aranyérmet ünnepelhetett; az utolsó sikeres akciót Muhari Eszter vezette Lara Goldmann ellen.

Ezzel a magyar küldöttség az ötödik érmét szerezte a juniorok kontinensversenyén, hiszen az egyéni küzdelmekben az egyaránt párbajtőröző - a Békéscsabán nevelkedett, jelenleg honvédos - Keszthelyi Zsombor aranyat, Muhari Eszter ezüstöt, Gachályi Gréta bronzot érdemelt ki, és a dobogó harmadik fokára állhatott fel a kardozó Battai Sugár Katinka is.

 

További programok »

FEL