Vívás: Szabó Réka közel az éremhez az U23-as Eb-n

Egyetlen tussal maradt le az éremről a magyar női párbajtőrcsapat a jereváni U23-as Európa-bajnokságon. A csabai Szabó Rékával felálló együttes így a 4. helyen végzett. Az Alföld Vívó Akadémia versenyzője egyéniben a csoportküzdelmek után búcsúzott a legjobb 64 között – számolt be a szövetség hivatalos oldala.

A jereváni U23-as Európa-bajnokság helyét továbbra is keresik az illetékesek, és a magyarokat ezúttal nem sikerült „meggyőzni” az esemény fontosságáról. A sűrű versenynaptár miatt, közvetlenül a junior világbajnokság után, és nem sokkal a felnőtt Világkupa-szezon hajrája elé helyezett jereváni eseményről a hazai szövetség elnöksége úgy vélekedett, hogy anyagilag túl nagy az áldozat, szakmailag viszont nem arányos a “megtérülés”. Így klub-, illetve saját költségen nevezhettek azok, akik erre ranglistás helyezésük alapján jogosultak voltak.

Az Alföld Vívó Akadémiát Szabó Réka képviselte a viadalon. Az egyéni versenyben a csoportküzdelmeket három győzelemmel és három vereséggel teljesítette. A kieséses szakasz első körében az ukrán Brovko mindössze egyetlen tussal bizonyult jobbnak.

A gyengébb egyéni szereplés után szépen teljesített a Borsody Emma, Kardos Edina, Ladányi Nelli, Szabó Réka összeállítású női párbajtőrcsapat. A mieink a nyolcaddöntőben Ukrajnát győzték le (41:32), majd a negyeddöntőben Szabó Réka bravúros vívásával az esélyesebb oroszokat verték (45:35). Az elődöntőben aztán Svájctól 45:28-ra, majd a bronzmeccsen Lengyelországtól egyetlen tussal, 45:44-re kaptak ki a mieink, akik ezzel a negyedik helyen végeztek.

 

 

Eredmények – U23-as Európa-bajnokság, Jereván.

Női párbajtőr egyéni, 59 induló. A csoportmérkőzéseken: Szabó Réka 3 győzelem/3 vereség, Borsody Emma 1/5, Ladányi Nelli 0/6, Kardos Edina 0/6.

A legjobb 32 közé jutásért: Szabó-Brovko (ukrán) 14:15.

Végeredmény: 1. Zamachowska (lengyel), 2. Marzani (olasz), 3. Büch (svájci) és Obrazcova (orosz), …36. Szabó Réka…50. Borsody Emma, …56. Ladányi Nelli, …58. Kardos Edina.

Női párbajtőrcsapat, 11 induló.

Nyolcaddöntő: Magyarország-Ukrajna 41:32 (Borsody +5, Szabó +3, Ladányi +1).

Negyeddöntő: Magyarország-Oroszország 45:35 (Szabó +14, Borsody +1, Ladányi -5).

Elődöntő: Magyarország-Svájc 28:45 (Kardos -2, Ladányi -3, Borsody -5, Szabó -7).

A 3. helyért: Magyarország-Lengyelország 44:45 (Szabó +5, Ladányi -1, Borsody -5).

 

Megosztás:

Címke: , , , ,