Junior vívó Eb: Keszthelyi Zsombor egy tusra volt az éremtől a csapattal

2020. március 1. 20:18 | Kovács Dávid

A magyar együttes az elődöntőben a későbbi győztes Oroszországtól kapott ki, a bronzmeccsen pedig egyetlen tussal maradt alul Franciaországgal szemben.

Az első helyen kiemelt párbajtőrözőinknek az első körben még nem kellett pástra lépni, a legjobb 16 között azonban nehéz feladat következett. A Hamilton-Meike Jonathan, Keszthelyi Zsombor, Osman-Touson Maruan, Ujvári András összeállítású együttes az utolsó asszó előtt 37-33-as hátrányban volt Ukrajna ellen, azonban jött az Alföld Vívó Akadémia tehetsége, aki 12-7-tel megfordította a meccset, így 45-44-es magyar siker született - írja a verseny hivatalos oldala.

A legjobb nyolc között Csehország volt a rivális. A mieink szinte végig előnyben voltak, de szoros volt az eredmény az utolsó pillanatig. Keszthelyi Zsombor mindhárom asszóját megnyerte a 41-36-os magyar győzelem alkalmával.

Az elődöntőben a nap legnehezebb feladataként az orosz csapat jött szembe, az egyéni Európa-bajnok Jegor Lomagával és a bronzérmes Dmitrij Smelidzével a soraiban. A mieink sokáig hátrányban voltak, majd Hamilton-Meike Jonathan egy 12-3-as csatával fordított két asszóval a vége előtt. A két érmes orosz versenyző azonban tudott újítani, így Keszthelyiéknek a bronzcsata maradt (41-45).

A 3. helyért zajló mérkőzésen Keszthelyi Zsombor kiválóan, 5-1-gyel kezdett, a francia csapat azonban a negyedik asszóban fordított és az utolsó csata előtt 38-37-es előnyben volt. Az AVA tehetsége nagyot csatázott és közel volt az éremszerzéshez a csapattal, az utolsó tust azonban Jean Joseph Kendrick adta, így a franciák 45-44-gyel nyerték meg a bronzérmet. A döntőben a mieinket legyőző Oroszország 45-37-re legyőzte Olaszországot, párbajtőrözői így egyéniben és csapatban is aranyéremmel zártak.

 

Eredmények. Kadet és junior Európa-bajnokság, Porec. Junior férfi párbajtőrcsapat, 21 induló.

Nyolcaddöntő: Magyarország-Ukrajna 45:44 (Ujvári +4, Keszthelyi +3, Hamilton-Meike -2, Osman-Touson -4).

Negyeddöntő: Magyarország-Csehország 41:36 (Keszthelyi +5, Ujvári 0, Osman-Touson 0).

Elődöntő: Magyarország-Oroszország 41:45 (Hamilton-Meike +6, Osman-Touson -1, Keszthelyi -3, Ujvári -6).

A 3. helyért: Magyarország-Franciaország 44:45 (Keszthelyi +5, Ujvári 0, Osman-Touson 0, Hamilton-Meike -6).

Végeredmény: 1. Oroszország, 2. Olaszország, 3. Franciaország, 4. Magyarország (Hamilton-Meike Jonathan, Keszthelyi Zsombor, Osman-Touson Maruán, Ujvári András).

 

 

 

FEL