Vívás: A csabai Keszthelyi Zsombor ezüstérmes csapatban a kadet Eb-n

2019. február 27. 15:35 | behir

Három arany-, három ezüst- és három bronzéremmel zárta a magyar csapat a vívók kadet Európa-bajnokságát. A zárónapon a békéscsabai Keszthelyi Zsomborral felálló férfi párbajtőrcsapat második, míg a férfi kardcsapat harmadik lett.

A foggiai kadet Európa-bajnokság zárónapján a korábbiakhoz hasonlóan ismét fókuszba kerültek a magyarok. Kedden a főszerepet ezúttal a férfi párbajtőrcsapat kapta - számolt be a magyar szövetség hivatalos oldala. A Bartkó Levente, Keszthelyi Zsombor, Kó Benedek, Osman-Touson Maruán összeállítású válogatott tükörsima győzelmekkel jutott el a döntőig, és ott sem játszott alárendelt szerepet, sőt… Kezdődött a versenynap azzal, hogy a nyolcaddöntőben a cseheket 45:26-ra verték a mieink. Mondhatjuk, hogy nagy fölénnyel, és ettől kezdve gyakorlatilag folyamatosan ismételhetnénk önmagunkat egészen a fináléig. Az egyenletesen jól teljesítő válogatott ugyanis további két, hasonlóan sima győzelemmel masírozott el egészen a döntőig.

A következő áldozat Ukrajna volt, északkeleti szomszédunkkal szemben 45:31-re nyertünk. Az elődöntőben pedig az orosz csapat következett, soraiban az egyéni aranyérmes Tolaszovval. Az összecsapás nagy küzdelmet ígért, ám ez elmaradt, és ennek okán egyáltalán nem bánkódtunk. A fiúk ugyanis egytől egyig kimagasló teljesítményt nyújtva, 45:26-ra leiskolázták a neves riválist, és ezzel döntőbe jutottak. Ott a házigazda olaszok várták őket, és az újabb bravúr már nem jött össze. Az itáliaiak végig irányították a meccset, és időnként sikerült felzárkóznunk, ám a fordításra nem volt reális esély. A 34:45 után ennek ellenére semmiféle okunk nem volt a szomorkodásra, tán csak annyi, hogy az olaszok egyik legjobbja, bizonyos Enrico Piatti tökéletes magyarsággal, de itáliai színekben köszönte meg a gratulációt. Ő ugyanis a felejthetetlen Kulcsár Győző unokája…

 

Kó Benedek (balra) mindent megpróbált, de az olaszok ellen nem sikerült a bravúr a döntőben (Fotó: BIZZI Team/hunfencing.hu)

 

Andrásfi Tibor válogatott edző így értékelt a döntő után: “Először is szeretnék gratulálni a srácoknak, szerintem nagyszerűen teljesítettek, emellett köszönöm valamennyi kollégámnak az áldozatos és jó munkáját. Igazából éremért jöttünk, és az előző, kimagasló korosztály után ez ismét összejött, nagyon örülök! Pláne annak, amilyen vívással eljutottunk a döntőig, Az olaszok ellen már nem sikerült az újabb bravúr, de bizonyítottuk, hogy újabb tehetséges korosztálya van a magyar férfi párbajtőrnek!”

A csapattagok közül a befejező ember, az Alföld Vívó Akadémia versenyzője, Keszthelyi Zsombor fogalmazta meg a nyilatkozatot: “Nagyon örülünk az ezüstéremnek, persze, a döntőben is szerettünk volna nyerni, de ez nem jött össze. Az olaszok az elején határozottabbak voltak, a közepén néhány tussal elhúztak, és a hajrát taktikusan lehozták. De azt hiszem, nincs szégyenkezni valónk, szép és sikeres Európa-bajnokságot zártunk!”

 

Eredmények. Kadet és junior Európa-bajnokság, Foggia.

Kadet férfi párbajtőrcsapat, 20 induló.

Nyolcaddöntő: Magyarország-Csehország 45:26 (Bartkó +7, Keszthelyi +7, Kó +6, Osman-Touson -1).

Negyeddöntő: Magyarország-Ukrajna 45:31 (Keszthelyi +8, Osman-Touson +4, Kó +2, Bartkó 0).

Elődöntő: Magyarország-Oroszország 45:26 (Bartkó +9, Keszthelyi +5, Osman-Touson +5).

Döntő: Magyarország-Olaszország 34:45 (Osman-Touson -1, Kó -1, Bartkó -4, Keszthelyi -5).

Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Magyarország (Bartkó Levente, Keszthelyi Zsombor, Kó Benedek, Osman-Touson Maruán, válogatott edző: Andrásfi Tibor, edzők: Bakodi Róbert, Galli Zsolt, Pop Adrián, Kovács Iván), 3. Oroszország.

 

További programok »

FEL