Vívás: Értékes érmeket szereztek a „plovdívák”

 

Értékes érmeket szereztek az Alföld Vívó Akadémia versenyzői az idei kadet világversenyeken. Petri Renátát és Kazár Dórát Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere köszöntötte a nemzetközi sikerek elismeréseként.

A városvezető a polgármesteri szalonban fogadta az ifjú tehetségeket, akik az elmúlt hetekben remekül szerepeltek. Szarvas Péter szerint fontos egy olyan sportágra felhívni a figyelmet, amelynek képviselői két aranyérmet szereztek a riói olimpián, a hétköznapokban azonban nincsenek rivaldafényben. A két csabai párbajtőröző először a plovdivi Európa-bajnokságon a csapatversenyben erősítette a nemzeti együttest. Galli Zsolt, a csabaiak vezetőedzője felidézte, az egyik esélyes orosz gárdát úgy verték a mieink, hogy Petri 5-0-val kezdett, majd négy asszó után 20-2-re vittek lányaink és könnyedén jutottak tovább. Később a másik rivális olasz csapat is fejet hajtott, a döntőben pedig a kellemetlen stílusban vívó briteket verte a magyar négyes és szerzett aranyérmet.

– Ez volt az első Európa-bajnokságom, nagyon jól éreztem magam. Sok erőt adott a csapatösszetartás, két asszó között is együtt voltunk, zenét hallgattunk, táncoltunk, jó hangulatban készültünk a meccsekre. Együtt edzőtáboroztunk, úgyhogy elég jól ismertük egymást, ez is pluszt jelenthetett – fogalmazott az Európa-bajnok Kazár Dóra.

A világbajnokságra már csak Petri Renáta utazott, a megmérettetést a kontinensviadalhoz hasonlóan Plovdivban rendezték. A bolgár város ezúttal is szerencsét hozott, a csabai lány bronzérmet szerzett az egyéni versenyben.

– Nagyon boldog vagyok, hogy harmadik lettem, pedig nem úgy ment a vívás, ahogy elvártam magamtól. Nem sikerültek a feltartó szúrások és a támadások, a lábmunkám sem volt megfelelő, de szerencsére sikerült a bronzérem – értékelt a kétszeres kadet világbajnoki bronzérmes Petri Renáta.

Szarvas Péter egy kis ajándékkal, virágcsokorral és bonbonnal is készült az Alföld Vívó Akadémia két párbajtőrözőjének, akik a kadet korosztály után a jövőben a juniorok között bizonyíthatnak.

 

A hírről készült videó anyagunk:

Megosztás:

Címke: , , , , , ,