Visszavágtak a hazai vereségért

2016. május 30. 11:35 | behir.hu

Az április 30-ai, Békéscsabán elvesztett találkozó után kicsi esélyt adtak a viharsarkiak győzelmére a visszavágón a BVSC-Zugló ellen az OB I B-s felnőtt bajnokság 1—8. helyért folyó csatározásának hatodik fordulójában. Nem így történt, csapatunk visszavágott az alaposan felforgatott vasutasoknak szombaton.

BVSC-Zugló—Csabai Csirkefogók VK 6—12 (1—6, 2—1, 1—1, 2—4)

OB I B-s vízilabda-mérkőzés, rájátszás az 1—8. helyért, Budapest, 100 néző. V.: Kovács Soma, Benczur Márton. BVSC: Mizsei — Brumbauer, Makai, Tóth K. 2 (1), Szabó B. 2, Lihotzky, Pintér 2. Cs.: Szarvas, Sipos, Szegi, Lahsoumi. Edző: Matusik Lajos. Békéscsaba: Gál — Tinka 2, Szabó I. L., Józsa, Ajtai 3, Makra, Németh D. 3. Cs.: Bodor, Szeles 1, Rácz 1, Mucsi, Sajtos, Zsilák 2. Edző: Kádár József.

Gól emberelőnyből: 6/0, ill. 4/3. Büntetők: 1/1, ill. 0/0. Az eredmény alakulása: 1—2, 1—6, 3—6, 4—11.

A rájátszás első mérkőzésén a BVSC Békéscsabán 12-7-re nyert, ami arra utalt, a papírforma szerint ismét fővárosi győzelem várható. Ám nagy meglepetésre, egészen másként alakult a fővárosi összecsapás. Persze, ez alighanem annak is betudható, hogy a Csabán győztes vasutas gárdából mindössze ketten, Szabó Bendegúz és Pintér Ákos ugrottak vízbe a visszavágón, a többiek teljesen újak voltak a BVSC-ben. Sőt, korábban Szűcs Levente ült a kispadon, most edzőt is váltottak, Matusik Lajos vette át a karmesteri pálcát. Mindebből az is kitűnik, hogy a szövetség érvényt szerzett annak a kiírásban szereplő kitételnek, hogy OB I-es szintű játékosok ne játszhassanak vissza az alacsonyabb osztályba.

A békéscsabaiak ki is használták, hogy egy újszerű gárdával kellett felvenniük a harcot, akik tudásban meg sem közelítették az egy hónappal ezelőtti együttest. Jól kidolgozott akciókat láthattunk, és szép gólokat. A BVSC végig zónázott, a vendégek felváltva zónáztak, máskor szoros emberfogást választottak, a szituációtól függően. A jelentős előny birtokában a Csirkefogók visszavettek az iramból, és inkább a hatékony védekezésre koncentráltak, ami szintén eredményesnek bizonyult. Így aztán alaposan visszavágtak a vasutasoknak az április végi vereségért.

Mestermérleg. Kádár József: — Helyenként jó játékkal magabiztos győzelmet arattunk a fiatal erőkből álló BVSC ellen. Örülünk annak, hogy visszavágtunk az első körben elszenvedett hazai vereségért.

További eredmények: UVSE Continental—Eszterházy Károly FSC, Eger 19—15. Neptun VSE—Kanizsa VSE 11—8. Ybl Water Polo Club—Angyalföldi Sportiskola DSE 10—7.

A felsőház állása az 1-8. helyért a 6. forduló után: 1. UVSE Continental 30, 2 Neptun VSE 29, 3. Ybl Water Polo Club 24, 4. Kanizsa VSE 19, 5. BVSC-Zugló 18, 6. Csabai Csirkefogók VK 10 (118—140), 7. Angyalföldi Sportiskola DSE 10 (124—163), 8. Eszterházy Károly FSC, Eger 1.

Ezek is érdekelhetik

FEL