– Van ebben egy kicsi új és egy kicsi régi is. Ezt szerettük volna nagyon összegyúrni ebben az üzletben, hogy aki itt volt 36 évvel ezelőtt, az is azt érezze, hogy ez a Szultán kenyeres és nosztalgikus érzés fogja el, aki pedig újonnan jön és még nem ismeri a helyet, az is tudja hova kötni, hogy mi is az a Szultán kenyeres – Nagy Emese Dominika, aki párjával Altmann Norbert Márkkal közösen viszi a helyet.

Az étlapon történtek változások, hiszen a tészták és pizzák, amelyek a szultán kenyér mellett részei voltak a kínálatnak, azok átkerültek a Bonita bisztróba. A Szultán kenyeres és a Bonita pedig mondhatni „egy családként” működik, így számos régi íz az étteremben lelhető fel, míg a régi-új helyen a török és török jellegű ételekre koncentrálnak.
– A magyar ízlésnek megfelelő ételeket kerestünk, így került az étlapra a török vöröslencse leves és a piláf. Pozitív visszajelzéseket kaptunk annak kapcsán, hogy hoztuk a régi ízeket, sokakban felidéztük a régmúlt emlékeit – folytatta Emese, majd elmondta, hogy még a bezárás előtt dolgoztak a Szultán kenyeresben, majd a Balaton mellé kerültek.

Ezt követően költöztek vissza Békéscsabára, amikor Szultán kenyeres már nem volt, de Bonita igen, ekkor itt dolgozott Emese, akinek Kátay Géza, a Bonita és a Szultán kenyeres tulajdonosa sokszor emlegette az újranyitást. Innen pedig jött az ötlet, hogy tovább vigyék az üzletet.
– Hatalmas megtiszteltetés, hogy tovább vihetjük ezt az éttermet. Nagy vágyunk volt párommal, hogy ketten csináljunk egy üzletet – emelte ki Emese.