Visszatér a három cserelehetőség az NB I-ben

2020. július 25. 12:18 | Hidvégi Dávid

A pandémiás időszakban folytatódó 2019/2020-as NB I-es szezonban a Magyar Labdarúgó Szövetség engedélyezte, hogy a klubok akár ötöt is cserélhessenek egy mérkőzés során. Az MLSZ jelenleg úgy látja, hogy nem indokolt ez a szabály a következő idényben.

A magyar labdarúgó csapatok újra a megszokottak szerint készülhetnek a következő bajnokságra, mivel a kormány engedélyezi a sportrendezvények megtartását, sőt, a kültéri labdarúgó-mérkőzéseken nézőkorlátozás sincs érvényben. Az előző idényben a járvány miatti leállás után a férfi versenyek közül csak az NB I-et és a Magyar Kupát, valamint a női első osztály rájátszását folytatták különös szabályrendszerben.

A csapatok ötöt cserélhettek, amely szembement a labdarúgás hagyományaival, de az intézkedésre azért volt szükség, hogy megóvják a játékosokat a nagy terheléstől, ugyanis erőltetett menetben kellett lebonyolítani a bajnokság végét, úgy hogy hetekig nem edzhettek együtt a labdarúgók. Pénteken a Magyar Labdarúgó Szövetség felfüggesztette ezt a szabályt, de ha esetleg újra romlana majd a járvány-helyzet nem zárják ki az intézkedések felülvizsgálatát.

– Miután a következő idény az évek óta szokásos menetrend szerint kezdődik meg, és a csapatoknak is megfelelő felkészülési idő áll rendelkezésükre a bajnoki rajt előtt, jelenleg nem indokolt különleges szabályok alkalmazása, ezért a csapatok a különböző versenysorozatokban három cserét hajthatnak végre a mérkőzéseken – áll az MLSZ közleményében.

További programok »

FEL