Világverseny Mezőhegyesen

2016. szeptember 1. 13:20 | Zsíros András

Újabb világversenyt rendeznek Mezőhegyesen, ahol ismét a Fiatal Fogatlovak Világbajnokságának adnak otthont szeptember második hetében. A nevezőkkel és az érdeklődőkkel együtt közel húsz nemzet képviselteti magát a nemzetközi megmérettetésen.

Nóniusz. A Mezőhegyesen kitenyésztett, világszerte ismert lófajta is részt vesz a világbajnokságon. A szakemberek szerint többek között a hazai lótenyésztés eredményeinek és az infrastrukturális fejlesztéseknek köszönhető, hogy a rangos verseny rendezési jogát már másodszor nyeri el Magyarország.

Dr. Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára elmondta, Bábolnán, Szilvásváradon, Fábiánsebestyénben vagy éppen Mezőhegyesen milliárdos fejlesztések történtek azért, hogy a magyar lótenyésztés eredményeit meg tudják mutatni.

A ménesbirtok újjászervezése a folyamat koordinálásáért felelős kormánybiztos szerint jó ütemben halad, mint mondta, a korábbi időszak rendezése után az új gazdaság a következő egy-két hónapban megkezdheti működését. Farkas Sándor hozzátette, az ehhez szükséges fejlesztési források fokozatosan rendelkezésre fognak állni.

Pap István Tibor, a ménes megbízott igazgatója elmondta, a klasszikus fogathajtó versenyekhez képest a mostani rendezvény különlegessége, hogy itt sokkal inkább a ló lesz a középpontban.

Rajos István alpolgármester szerint a településen élők életében nagy jelentősége van az eseménynek. A minél tartalmasabb szórakozás érdekében több kísérőrendezvényt is tartanak. Többek között egy Nemzetek Kupája elnevezésű erősember-versenyt is rendeznek.

A szeptember 8-án kezdődő, négy napon át tartó programokra a szervezők több ezer látogatót várnak.

FEL