Vigyázz, kész, start!

2015. november 20. 14:55 | behir.hu

A közgyűlés március 26-án döntött arról, hogy a megyeszékhely önkormányzata hozza létre a százszázalékosan tulajdonában álló Békéscsabai Médiacentrum Kft.-t. Októbertől már a Békéscsabai Médiacentrum Kft. adja ki a Csabai Mérleget. Ezen héten indult el hírportálunk a behir.hu. Mától a harmadik elem is a helyére kerül: megkezdi sugárzását a 7.TV tévécsatorna.

- A médiacentrum kialakításának legmarkánsabb eleme a közösségi, közszolgálati televízió létrehozása, amely akár zöldmezős beruházásként is felfogható, hisz e tekintetben a nulláról indultunk. Arra törekszünk, hogy a város lakossága minden közérdeklődésre számot tartó ügyről megfelelő tájékoztatást kapjon. Közösségi, közszolgálati televízióként sokkal nagyobb terjedelemben, tehát mélyebben, minden szempontot körbejárva szeretnénk beszámolni a város kulturális életének történéseiről, a sportról, az intézményekről, a gazdasági szereplőkről - hangsúlyozta Opauszki Zoltán ügyvezető igazgató.

Csatornánk tehát ebben is számít leendő nézőire is, akiket kérünk, jelzéseikkel „szálljanak be” a műsorok szerkesztésébe, a sokakat érdeklő témák kiválasztásába. Ennek talán legmegfelelőbb eszköze a behir.hu már működő Facebook oldala, melyen közvetlenül tájékoztathatnak bennünket. A közelmúltban már pont került a megállapodásra a Digi és az Internet-X szolgáltatókkal, így ezen társaságok előfizetői már követhetik a 7.TV első adásait. Az Invitellel nagyon közel a végső megegyezés, és a Telekommal is folyamatban vannak a tárgyalások. Ezenfelül a www.behir.hu oldalon, a Békéscsabai Médiacentrum Kft. hírportálján is látható lesz majd online módon a 7.TV csatorna valamennyi műsora. Televíziónk napi híradóval jelentkezik majd, és magazin műsorok is készítünk gazdasági, agrár, politikai, kulturális, ifjúsági, színházi és életmód témakörökben. Műsorainkat 17 órától 22 óráig láthatják majd az érdeklődők, napközben pedig képújság fut majd a csatornán.

Mai műsorunk:
17:45 Hírek 
17:50 Sportközvetítés: BRSE-Gödöllő (női röplabda bajnoki mérkőzés)
18:50 Kommentár nélkül
18:55 Ajánló (Kivonulás a paradicsomba)
19:00 Híradó 
19:16 Időjárás jelentés
19:20 Kommentár nélkül
19:30 Aktuális magazin  vendég Zalai Mihály 
20:00 Híradó ism. 
20:16 Időjárás jelentés
20:15 Kommentár nélkül
20:20 Csabai forgatag vendég Bagdi Emőke
20:55 Kommentár nélkül
21:00 Kivonulás a paradicsomba(dokumentum film)
21:55 Sportközvetítés: BRSE-Gödöllő (női röplabda bajnoki mérkőzés)

FEL