Vérükkel segítettek a Trefort diákjai

2023. szeptember 26. 15:34 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Békéscsabai Szakképzési Centrum Trefort Ágoston Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, a Magyar Vöröskereszttel és a békéscsabai Véradó Állomással együttműködve szervezte meg az idei tanévben az első véradó napját kedden délelőtt.

A Trefort mindig egy közösség volt az iskola oktatói szerint. Az intézményvezetői és pedagógusai fontosnak tartják a társadalmi szerepvállalást és erre ösztönzik tanulóikat.

– Egyrészt a példamutatás nagyon fontos, másrészt úgy gondolom, hogy mindent csepp vérrel, amit adunk ezen a rendezvényen, segítjük azok embertársainkat, akik valamilyen oknál fogva rászorulnak a vérre baleset, betegség és egyéb okokból. A vérkészítményekből emellett gyógyszereket állítanak elő – mondta el Árgyelán György gépészeti szakoktató.

A keddi alkalom részben irányított véradás volt, amellyel az iskola pedagógusai és tanulói egyik diáktársukat segítették.

– Immár 30 éves hagyománya van nálunk a Trefortban ennek a véradásnak, amelyet több kollégám is szervezett az évek során. Ezt az eseményt mindig fontosnak tartottuk. Most pedig különösen is fontos, hiszen van egy tanulónk, akire egy hosszú és bonyolult műtét vár, és ezért fontos, hogy minél többen adjanak vért, ezzel segítve az ő gyógyulását – emelte ki az intézmény általános igazgatója. Nagy Miklós hozzátette: az intézmény nemcsak a véradáson, hanem számos eseményen részt vesz, erősítve ezzel a tanulók társadalmi szerepvállalását.

Gyűjtenek többek között a csabai állatmenhelynek, továbbá Mány Erzsébet sírját is gondozzák. Ezeken felül a tavalyi évhez hasonlóan idén is a beteg gyerekeknek szerveznek adománygyűjtést.

További programok »

FEL