Versek a vesztegzárból - rendhagyó módon ünnepel a Jókai színház

2020. április 11. 10:36 | behir

A költészet napját 1964 óta ünnepeljük április 11-én, József Attila születésnapján. Az idei megemlékezést a világjárvány miatti veszélyhelyzet átrendezte; szombat reggeltől online tekinthetők meg a Békéscsabai Jókai Színház felhívására beküldött művek.

A nagy rendezvényeket biztonsági, egészségügyi okokból betiltották, de az ünnep nem maradhat el. A Békéscsabai Jókai Színház online verselésre hívta az irodalomkedvelőket, facebook- és weboldalunkon közli a beküldött felvételeket, így köszönti most a magyar költészetet - írja a teátrum hivatalos oldala.

A színház örömmel fogadta az alkotásokat, köszönetét fejezi ki, hogy sokan megosztották a kedvenc versüket, sokan saját műveket küldték a felhívásra. Jó érzés, hogy a színházi előadások szüneteltetése idején sem maradunk költészet, művészet, kultúra nélkül, és sikerül méltóképpen megemlékezni a magyar líráról, irodalomról - fogalmaz a színház közleménye.

 

 

A kezdeményezést közéleti személyiségek is megtisztelték részvételükkel. A felvételek sorát Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere kezdi, és Varga Tamás alpolgármester zárja.

A színház vezetése bízik abban, hogy ez a mostani, rendkívüli költészet napi megemlékezés - az ismert okok, körülmények ellenére - méltó az ünnepelthez és értékes perceket, lelki megerősítést ad mindenkinek.

 

 

További programok »

Kultúra

Egyelőre nem lesz biciklis koncert a Meseházban, bár... ki tudja?

Ahogy lazulnak a vírus által szabta korlátozások, úgy nyílnak a közösségi terek. Többek között autósmozikat vagy autós koncerteket engedélyeznek… és innen már csak egy ugrás a biciklis koncert. Ugyanis a csabai meseházi zenész programokra számtalan jazzer bringával érkezik.
2020. június 4. 18:04
FEL