Véradás céljából is elhagyható a lakhely

2020. március 27. 18:39 | behir

Véradás céljából a kijárási korlátozás alatt is lehetséges a lakhelyelhagyás – fogalmazott március 27-én közleményében az Országos Vérellátó Szolgálat.

A kormány március 28-tól kijárási korlátozást vezetett be Magyarország egész területére. Az emberek a lakóhelyünket két héten keresztül csak munkavégzés vagy az alapvető szükségletek ellátása céljából hagyhatjuk el. A véradás, plazmaadás szintén azok közé az okok közé tartozik, amelyek esetében elhagyható a lakhely, a legközelebbi véradási, illetve plazmaadási helyszín felkereshető.

Az Országos Vérellátó Szolgálat mindent megtesz annak érdekében, hogy a véradóeseményeken biztonságos környezetet biztosítson mind a véradók, mind a dolgozók számára. Ezért szigorúbb véradási feltételeket határoztak meg, amelyekről a http://www.ovsz.hu/ovsz/veradoknak-szolo-tajekoztatas oldalon lehet bővebben tájékozódni.

A véradás helyszínére történő belépés előtt minden véradó állomáson biztosítják és elvárják a kézfertőtlenítést. A helyszíneken továbbá korlátozzák a helyiségben tartózkodó véradók számát. A kérdőívek kitöltésére, várakozásra, véradásra szolgáló területet úgy alakítják ki, hogy biztosított legyen az egyes véradók között a 1,5 m-es távolság. Azokat a munkatársaikat, akik valamilyen szempontból kockázatot jelentenek, távol tartják a véradóeseményektől. Ezek a biztonsági intézkedések érvényesek a plazmagyűjtő állomásokon is.

– Elkötelezett véradóinknak köszönhetően a vérkészlet stabil, a kórházak vérellátása folyamatos, a plazmaadással pedig a gyógyszeralapanyag utánpótlás biztosított. Köszönjük minden véradónak, hogy a jelenlegi helyzetben is számíthatunk rájuk! – fogalmazott közleményében az Országos Vérellátó Szolgálat.

További programok »

Itthon

FEL