A magyarok ötöde szeretné a harmadik oltást

2021. július 26. 06:47 | behir

A magyarok ötöde már nagyon várja az újabb vakcinát, 31% viszont nem akar oltatni. Egy felmérés szerint sokan szeretnék mielőbb megkapni az újabb dózist, miközben a megkérdezettek egy jelentős része még mindig úgy véli, hogy nincs szüksége az oltásra.

A magyarok egy jó része szívesen venné, ha megkaphatná a harmadik oltást, ugyanakkor egy jelentős százalék továbbra sem kér a vakcinákból - ez derült ki a Pulzus Kutató és a Napi.hu közös, reprezentatív felméréséből - írja a szeretlekmagyarorszag.hu.

A harmadik oltást augusztus 1-jétől lehet majd igényelni. A megkérdezettek 19 százaléka kérné ezt máris, egyrészt a delta variáns gyors terjedése miatt, másrészt azért, mert nála nem alakult ki megfelelő védettség – írja a Napi.hu. 20 százalék válaszolta azt, hogy még az idén élne az újabb vakcina lehetőségével. 8 százalék szerint csak jövőre lesz esedékes az újabb oltás, de van 22 százalék, aki úgy véli, hogy nem kell majd a harmadik dózis.

A válaszolók 31 százaléka azonban még mindig azt gondolja, hogy nem kéri a koronavírus elleni oltást. Az idei oltást kérők között 27 százaléknak van felsőfokú végzettsége, míg a középfokú képesítéssel vagy alacsonyabb képzettséggel rendelkezők 17-17 százaléka vélekedett hasonlóan.

Az idősebbek 31 százaléka az év végéig kérné az oltást, 22 százalék nem oltatná be magát újra, míg 18 százalék szerint elég a már megkapott két adag.

A települések közül Budapesten kérnék a legtöbben, itt 33 százalékos a hajlandóság, a megyeszékhelyeken 17, a városokban 12, a községekben 15 százalék az arány - derül ki a felmérésből.

 

További programok »

FEL