Véget ért a huszonnégy órás versfolyam – közel négyszázan szavaltak

2024. április 11. 14:15 | Bere Mátyás

A Békéscsabai Jókai Színház tizenötödik éve megrendezett, a magyar költészet népszerűsítő 24 órás versfolyamán évről-évre egyre több kortárs és kevésbé ismert költő verse csendül fel. Az idei rendezvényen közel hétszáz vers hangzott el a Művész Kávéházban.

 

Fotó: Bere Mátyás / Behir.hu

 

A versfolyam alatt színművészek, költők, valalmint "civil" felnőttek és gyerekek is mondtak verseket. Az esemény utolsó programján Paláncz György, dr. Pálfi-Rigó Krisztina és Szferléné Dénes Pálma szavaltak, utána következett egy közös versmondás a nézőkkel, majd Seregi Zoltán és Zalai Mihály gongütéssel zárták a versfolyamot.

 

Fotó: Bere Mátyás / Behir.hu

 

– Ezt a műfajt azért érdemes fókuszba állítani, legalább erre az egy napra, mert gazdagítja a lelkét mindazoknak, akik írják és olvassák a műveket, – mondta Zalai Mihály, a Békés Vármegyei Önkormányzat elnöke, aki már 2015 óta vesz részt a programon, és idén a nagyszalontai gyermekotthon lakóit hívta vendégül verselésre.

Paláncz György alpolgármeseter elmondta, hogy egy ilyen esemény remek alkalom a magyar költészet népszerűsítésére, és reméli, hogy többek figyelmét felhívták arra, hogy könyvet vegyenek a kezükbe.

 

Fotó: Bere Mátyás / Behir.hu

 

– Úgy látom, hogy az irodalom népszerűsége töretlen és egyre többen fordulnak a könyvek felé, ha művelődni, kikapcsolódni vágynak – erről már Tege Antal, az esemény szervezője és a Békéscsabai Jókai Színház színművésze beszélt. – A legfontosabb üzenet az, hogy a békéscsabaiak szeretnek verset mondani.

További programok »

FEL