Vb-2018: Kolumbia magabiztos győzelme, a lengyelek nem juthatnak tovább

2018. június 25. 07:07 | behir

Kolumbia magabiztosan, 3-0-ra győzte le a lengyel csapatot az oroszországi labdarúgó-világbajnokság H csoportjának vasárnapi, második fordulójában, így eldőlt, hogy az európai válogatott már nem juthat be a nyolcaddöntőbe.

Eredmény:
H csoport, 2. forduló:
Kolumbia-Lengyelország 3-0 (1-0)
gólszerzők: Mina (40.), Falcao (70.), Cuadrado (75.)

A 10. percre a dél-amerikai együttes egyértelmű mezőnyfölényt harcolt ki, de sok futással és lendületes teljesítménnyel hiába irányította a mérkőzést, a helyzeteit nem tudta befejezni. Az első félidő hajrájában aztán Yerry Mina fejesével megérdemelten jutott vezetéshez a kolumbiai csapat a rendkívül passzív, az ellenfél kapujára semmilyen veszélyt nem jelentő lengyelekkel szemben, akiknek kulcsembere, a center Robert Lewandowski csak vergődött a védők között.

A második félidőben kijött a szorításból a lengyel együttes, de gólhelyzetig csak egyszer jutott - Lewandowski lövését védte Ospina -, miközben a kolumbiai védelem végig fegyelmezett maradt. A dél-amerikai csapat kontráiban viszont mindig több veszély volt. A felvonás közepén két ellentámadást góllal fejeztek be, előbb Radamel Falcao, majd Juan Cuadrado talált be, így a hajrá előtt eldöntötték a mérkőzést.

 

Forrás: MTI

 

További programok »

FEL