Vb-2018: Spanyolország és Portugália döntetlennel jutott tovább

2018. június 26. 06:13 | behir

Spanyolország és Portugália jutott tovább az oroszországi labdarúgó-világbajnokság B csoportjából a legjobb 16 közé. A hétfői zárófordulóban az Európa-bajnok portugálok és a spanyolok is rendkívül nyögvenyelősen gyűjtötték be a nyolcaddöntős szerepléshez minimálisan szükséges, Irán elleni 1-1-es, illetve Marokkó elleni 2-2-es döntetlent.

 

Eredmény:
B csoport, 3. forduló:
Marokkó-Spanyolország 2-2 (1-1)
gólszerzők: Butadb (14.), en-Nesziri (81.), illetve Isco (19.), Aspas (91.)

A már a mérkőzés előtt biztosan búcsúzó marokkói csapat Sergio Ramos nagy hibáját kihasználva meglepetésre megszerezte a vezetést, de 2010 világbajnoka Isco révén öt perc múlva egyenlített.

A folytatásban az afrikaiak gólszerzője, Halid Butadb második ziccerénél David de Gea bravúrral védett. A félidő második fele kevesebb lehetőséget hozott, a hosszabbításban Diego Costa hagyott ki még egy nagy helyzetet.

A fordulás után tíz perccel Amrabat szenzációs lövésének tapsolhattak a nézők: a 18 méteres bomba a két kapufa találkozásáról pattant ki. Később Szaissz mentett a gólvonalról a spanyolok kísérleténél, majd Piqué fejese kerülte el centikkel a kaput.

Az utolsó fél óra a spanyolok mezőnyfölényét hozta, de helyzetet sokáig nem tudtak kialakítani. A marokkói válogatott egy szöglet után megszerezte a vezetést, de az európai együttes a hosszabbításban egy videobíró által megítélt góllal egyenlített, megszerezve ezzel a csoportelsőséget.

 

(Fotó: AFP)

Eredmény:
B csoport, 3. forduló:
Irán-Portugália 1-1 (0-1)
gólszerzők: Anszarifard (93. - 11-esből), illetve Quaresma (45.)

 

Idegesen kezdett az iráni együttes, a portugálok akarata érvényesült az első félórában, amelyet követően lassan magukra találtak az ázsiaiak. Ennek ellenére változatlanul a kontinensbajnok portugálok irányítottak, s a szünet előtt Ricardo Quaresma révén egy látványos találattal a vezetést is megszerezték.

A fordulást követően továbbra is nyomást gyakoroltak az európaiak, akik videózás után büntetőhöz jutottak, ám Cristiano Ronaldo bal alsóba tartó lövését könnyedén hárította a kapus. A kimaradt lehetőség kissé megfogta az Európa-bajnok csapatot, míg az irániak támadójátékát lelkesebbé tette, így a többszöri videózással tarkított, kaotikus hajrában mindkét kapu előtt adódott veszélyhelyzet.

A hosszabbításban Irán büntetőből egyenlíteni tudott, és a hajrában megvolt a lehetősége a győzelmet - s ezáltal továbbjutást - érő gól megszerzésére is, ám nem tudott élni vele.

Az uruguayi válogatott nyerte az A csoportot, miután hétfői, harmadik összecsapásán 3-0-ra legyőzte a házigazda együttest. A csoportelső spanyolok a házigazda oroszokkal, a portugálok pedig az uruguayiakkal találkoznak a nyolcaddöntőben.

 

Forrás: MTI

 

További programok »

FEL