Vasvillával szurkált és bottal ütött két eleki férfit egy erőszakos fiatal

2022. augusztus 10. 18:29 | behir.hu

Csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt kezdeményezte a Gyulai Járási Ügyészség egy 23 éves többszörösen büntetett előéletű, különös visszaesőnek minősülő kétegyházi férfi letartóztatását, aki családtagjai körében vasvillával bántalmazott egy eleki férfit.

A Békés Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a fiatal férfi július 31-én Kétegyházán, az utcán a társaival (elsősorban családtagjaival) előzetes szóváltás után bántalmazott két eleki férfit. A terhelt ehhez botot, illetve egy, a helyszínen talált vasvillát használt, utóbbival az egyik sértettet jobb combjának hátsó részén megszúrta, illetve a vasvillát a menekülő férfi után dobta. Az ügyészség szerint a terhelt és társai cselekménye alkalmas volt arra, hogy az azt észlelőkben megbotránkozást és riadalmat keltsen.

A férfi többször volt már büntetve erőszakos és vagyon elleni bűncselekmények miatt; a Gyulai Járási Ügyészség legutóbb egy hónappal az eset előtt emelt vádat ellene ugyanilyen jellegű bűncselekmények, felfegyverkezve elkövetett garázdaság és felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntette miatt. Jelen bűncselekmény elkövetésének idején a terhelt a korábban indult büntetőügyből kifolyólag bűnügyi felügyelet – korábbi jogi szakkifejezés szerint: lakhelyelhagyási tilalom – alatt állt, ez a kényszerintézkedés azonban nem volt alkalmas az újabb bűncselekmény elkövetésétől való visszatartására. A letartóztatás kezdeményezésére egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélye miatt került sor, másrészt megalapozottan feltehető volt, hogy a terhelt szabadlábon a sértettet vagy a tanúkat jogellenesen befolyásolná, megfélemlítené és ezzel a bizonyítás eredményét veszélyeztetné, illetőleg az előéletére figyelemmel a bűnismétlés veszélye is fennállt. A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyetértve 1 hónapra elrendelte a férfi letartóztatását.

 

További programok »

FEL