Vasútfejlesztés – Több helyen a befejezéshez közeledik a munka

2015. november 15. 13:34 | Mikóczy Erika

Rövidesen elkészül a 126 férőhelyes P+R parkoló. Ugyancsak épül a Szabolcs utca korrekciós szakasza. Itt egy sávra szűkül az utca, jelzőlámpás forgalomirányítás segíti a közlekedést. Az autóval érkezők továbbra is az autóbusz pályaudvar melletti útról megközelíthető, a húsbolt mögötti, a Penny Market parkolója és a MÁV forgalmi laktanya közötti területen megépült új autóbusz parkoló és 20 új parkolóhelyet vehetik igénybe. A taxi várakozóhely állomás előtt, az átépítés előtti helyén található.

Minden vonat az új „B” és „C” peron mellől indul. Megkezdődött a peronok bútorozása. A peronok az autóbusz pályaudvari és az új peronaluljárón át közelíthetők meg. A pénztárak továbbra is az aluljáróban üzemelnek. A liftek várhatóan december első felében lesznek üzembe helyezve. Addig a mozgáskorlátozottak – előzetes bejelentés után, kísérővel - a peronok felüljáró felőli végénél épült rámpán és üzemi átjárón át a kijelölt útvonalon közlekedhetnek. Az Orosházi úti felüljáró végleges átadása november végén várható. Jelenleg a hídhoz csatlakozó gyalogos és kerékpáros lejárók és a szerviz utak építését végzik.

Elkészült a turbó körforgalom. Befejeződött a Gyár utca és a 4433. jelű út új szakaszának építése. A megszüntetett Kétegyházi úti útátjárónál megszűnt a jelzőlámpás forgalomirányítás. Megépült a Kereki út is, jelenleg a gyulai vasútvonalban lévő átjáró le van zárva, a végleges burkolat november 20-áig elkészül.

Befejeződött a Mokry utcai útátjáró átépítése.

Jó ütemben halad az Ihász utcai felüljáró (repülőhíd) átépítése. Folyamatban van az Ihász utcai és a jaminai oldalon a rámpa és a lépcső építése. A felüljárót november végén helyezik forgalomba. A Szerdahelyi utcai útátjáró megszűnt, november 4. óta a gyalogosok és kerékpárosok már csak az aluljárót használhatják átkelésre. Épülnek az aluljáróhoz csatlakozó útszakaszok. A közúti forgalom számára november 17-én nyijták meg az aluljárót.

További programok »

FEL