Vasárnaptól menetrendmódosítást vezet be a MÁV-START

2021. április 10. 18:08 | behir

Új összeköttetések és a hazai turizmus fellendülését segítő újdonságok is érkeznek az áprilisi menetrendmódosítással.

A tavaly decemberben hatályba lépő menetrend számos fejlesztést hozott mintegy harminc vasútvonalon. Április 11-től, a szokásos évi első menetrendmódosítással további újításokat vezet be a MÁV-START annak érdekében, hogy minél többen vegyék igénybe a közösségi közlekedést, akár a megyeszékhelyek, városok közötti utazásra, akár kirándulás, túrázás céljából. A fejlesztések többek között a Budapest—Békéscsaba—Lőkösháza vonalon is jelentősebb változásokat hoznak.

Mintegy harminc vasútvonalon hozott az utasok számára jól érzékelhető változást a 2020. december 13-án bevezetett új menetrend, számos vonalon csúcsidőben több vonat közlekedik a pálya- és járműfejlesztések eredményeként és csökkente a menetidők is. A MÁV és a Volánbusz integrációja révén több térségben is összehangolt vasúti és buszos csatlakozások létesültek, melyek a közösségi közlekedési rendszer versenyképességét javítják. Áprilistól korábbinál sűrűbb, gyorsabb és magasabb színvonalú szolgáltatással az autós közlekedésnél is kényelmesebb eljutást biztosít a MÁV-START számos viszonylaton, köztük a Budapest―Szolnok―Békéscsaba―Lőkösháza vonalon is.

A Budapest―Békéscsaba―Lőkösháza vonalon, az InterCity-járatok IC kocsijaiban a korábbi, távolságalapú IC pót- és helyjegy helyett egységesen 300 forintos helyjegyet kell váltani és megszűnik a pótjegy, a vonatok gyorsvonati részében pedig felármentesen, azaz pótjegy megváltása nélkül utazhatnak az utasok. Ezáltal mintegy 10 százalékkal csökken a távolsági utazások útiköltsége. Másrészt a Budapest—Cegléd—Szolnok (100a) vonal áprilistól késő őszig tartó felújítás idejére kedvező alternatív lehetőség áll az utasok rendelkezésére Budapest és Szolnok között.

A menetrendet javító kisebb intézkedések az utazási igényekhez igazodnak:

A Budapest-Keletiből 8:10-kor Békéscsabára induló InterCity vonat útvonalát Lőkösházáig hosszabbította meg a vasúttársaság, ezáltal új eljutási lehetőség nyílik a Békéscsaba―Lőkösháza vonalszakaszon utazóknak.

Több vonat indulási ideje és a vonatok gyomai tartózkodási ideje változik, ezáltal korábbi érkezést biztosítva az utasoknak Békéscsabára.
Kedvezőbb eloszlású eljutási lehetőségek biztosítása érdekében egyes vonatok megállási rendje megváltozik a vasútvonalon.

A Volánbusz több térségben az autóbusz-járatok menetrendjét a most változó vasúti közlekedési rendhez igazítja, biztosítva ezáltal az átszállási kapcsolatok zavartalan kiszolgálását, az eljutási lehetőségek fenntartását, illetve bővítését.

A további fejlesztésekről, menetrendekről a vasúttársaság honlapján olvashatnak részletes információkat az érdeklődők: https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/uj-dunantuli-osszekottetesek-es-hazai-turizmus-fellenduleset-segito

 

Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt., Kommunikációs Igazgatóság

További programok »

Itthon

A következő napokban is kora nyárias idő várható, sok napsütéssel

A következő napokban is kora nyárias idő várható sok napsütéssel, gomolyfelhőkkel és 25 Celsius-fok körüli maximumokkal. Kedden többfelé, a hét többi napján elszórtan lehet zápor, zivatar - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.
16:43
FEL