Már az új vágányon közlekedhetnek a vonatok Lőkösházánál

2022. július 2. 08:29 | behir.hu

A Békéscsaba és Arad közötti vasútvonal határmetszetében pillanatnyilag már két vágány látható – olvasható Vitézy Dávid, közlekedéspolitikáért felelős államtitkár, a Nemzeti Közlekedési Központ (NKK) vezérigazgatójának Facebook-posztjában.

Az államtitkár hozzátette: ez az állapot természetesen ideiglenes, hiszen a Békéscsaba és az országhatár közötti szakasz kétvágányúsítását és rekonstrukcióját tartalmazó projekt még nem ért véget.

A bejegyzés szerint a gyorsabb haladás érdekében a kivitelezést végző két cég, külön-külön szakaszokon, illetve állomásokon, párhuzamosan kezdte meg a munkát, így éppen a határon is már megépült az új vágány, sőt a folyamatos forgalom fenntartása érdekében 2022. július 1-jén hajnalban át is terelték erre a vonatokat. Így körülbelül két hét múlva megkezdhetik elbontani a régi vágányt, és annak a helyére is új épül majd.

Az országhatárig tartó, kiemelt jelentőségű vasúti vonalszakasz fejlesztése során közel 30 kilométeren korszerűsítik a MÁV Zrt. 120-as számú vasútvonalának Békéscsaba és Lőkösháza közötti szakaszát. A két vágányon kívül az egész szakaszon megújul a biztosítóberendezés és a távközlés is, sőt, az érintett három állomás is átépül, Lőkösházán például csaknem kétszer hosszabb lesz az új vágányhálózat, mint a régi.

 

Forrás: magyarepitok.hu

További programok »

Gazdaság

AM: Rendkívüli intézkedések segítik az aszálykár sújtotta termelőket

Rendkívüli intézkedések segítik az aszálykár sújtotta termelőket. Hitelmoratórium és kamattámogatott hitel is segíti az aszály sújtotta mezőgazdaságot és felgyorsulnak az biztosítások után igényelhető kártérítések kifizetései is - közölte Nagy István agrárminiszter a tárca keddi közleménye szerint.
09:34
FEL