Őszre halasztották a Gyulai Várszínház tavaszi programjait

2020. március 28. 12:09 | behir

Lesz olyan előadás, amelyet a tervek szerint már nyáron megtartanak.

A Gyulai Várszínház közösségi oldalán megjelent közlemény szerint a március második felében és áprilisban tervezett kamaratermi előadások, programok többségét őszre halasztották.

A március 26-29-re tervezett Harag György emlékkiállítás, konferencia és középiskolás színjátszó fesztivált október 1-4-én tartják meg.

Acsai Roland Farkasok című darabja április 23-ra tervezett ősbemutatóját július 21-ére tervezik.

"A nyári összművészeti fesztivál programja (benne a Márai Sándor Napokkal, a Shakespeare Fesztivállal, a Halmos Béla Népzenei és Világzenei Fesztivállal, a Vár Jazz Fesztivállal, az Erdélyi Héttel, történelmi drámákkal, vígjátékokkal, musicalekkel) a vészhelyzet kihirdetése előtt 95 százalékban készen volt. Hogy mit sikerül megvalósítani belőle, az nagyban függ a vészhelyzet végének időpontjától, a bemutatók koprodukciós partnereinek és a vendégelőadások színházainak korábban nem tervezett nyári programjaitól. Nagy valószínűséggel kitolódik az évadunk, és augusztus második felében is lesznek előadások a Gyulai Várszínházban" – írják. 

További programok »

Kultúra

Az ártatlanság és a tapasztalás dalai

A békéscsabai születésű, Londonban élő Martin Wanda fotóművész, a Canon rendkívül sikeres magyarországi márkanagykövete, a városhoz kötődő Junior Príma díjas fiatal művész első önálló kiállítását nyitották meg csütörtökön Békéscsabán, a Munkácsy Mihály Múzeumban.
2020. szeptember 24. 20:55
FEL