Sikerrel zárult a Gyulai Várszínház idei évada

2018. augusztus 17. 15:44 | Szendi Rita

Negyvenhét nap és majdnem minden este egy-egy felejthetetlen előadás! Drámák, komédiák, komoly és könnyűzenei, irodalmi estek, a legjobb külföldi és hazai produkciók. Véget ért a Gyulai Várszínház nyári összművészeti fesztivál szezonja, ami 25 ezer nézőt vonzott az ország minden részéről és határainkon túlról is.  

Idén előkerültek a nemzeti klasszikus darabok, ezt követte a 14. Shakespeare Fesztivál, ahol a Shakespeare-i műalkotások modern átirati kerültek középpontba. Ezt követte az Erdélyi Hét, amit hagyományteremtő jelleggel rendeztek meg idén. Az összművészeti fesztivál 47 napja alatt, minden este más-más műfajban láthatott különleges színpadi produkciókat a nagyközönség.

– Irodalmi programjaink voltak, emellett tudományos konferenciák, beszélgetések. Volt 8 kifejezetten gyerek előadásunk, és természetesen a klasszikus előadások, a történelmi darabok és kortárs drámák sem hiányoztak – fogalmazott a Gyulai Várszínház igazgatója, Elek Tibor.

A színház igazgatója hozzátette: a jövő nyári évadban is biztosan lesz Shakespeare Fesztivál és Erdélyi Hét. A város polgármestere elismerését fejezte ki az idei évaddal kapcsolatban.

–  Az idei évad rendkívül jól sikerült, örömmel láttuk, hogy megvalósult az a művészeti koncepció, amit az igazgató úr a pályázatában is felvázolt. A Gyulai Várszínház egyrészt a város egyik turisztikai vonzereje, másrészt pedig a gyulai polgárok is magukénak érzik, büszkék rá – mondta el dr. Görgényi Ernő.

Az összművészeti fesztivál idén 25 ezer látogatót vonzott. A várszínház két saját darabja akkora sikert aratott, hogy ezekkel országos turnéra indulnak októbertől.

További programok »

FEL