Városrendezettségi munkacsoport: A szebb, zöldebb, tisztább Békéscsabáért

2021. december 2. 17:11 | Vincze Attila

A városvezetés elkötelezett a közterületek és zöldfelületek tisztasága, a fák és a növények megfelelő gondozása mellett. A jó munkához pedig elengedhetetlen az érintett partnerek hatékony kommunikációja: ezért a hivatal egyes osztályai és a közfeladatot ellátó cégek képviselői munkacsoportot hoztak létre, amely keretében kéthetente megvitatják az aktuális feladatokat.

A munkacsoportot kifejezetten a zöldfelületek fenntartási kérdései miatt kezdeményezte az önkormányzat, de mára városrendezettségi értekezletként feladatkörei jelentősen kibővültek. Az ülésen gyakorlatilag minden olyan témáról szó van, amely a tisztaságra, a közterületek gondozottságára, vagy az illegális hulladékok kezelésére vonatkozik. Fontos napirendi pont, hogy a városban zajló fejlesztések környezetében felmerülő lakossági észrevételeket gyorsan és hatékonyan lehessen kezelni, így minden érintettnek időben kell értesülnie a teendőkről.

– Kéthetente mindenkinek írásos anyagot kell előterjesztenie arról, hogy a legutóbbi értekezlet óta milyen munkákat végeztek el és milyen feladatok várnak rájuk a következő két hétben. Ebből előzetesen mindenki tájékozódhat, tehát az ülésen már igazából tényleg csak a koordinációs problémák megbeszélésére kerül sor – fogalmazott Nagy Ferenc alpolgármester.

A Békéscsabai Városgazdálkodási Kft. szintén kéthetente készít ütemtervet arra vonatkozólag, hogy milyen feladatokat kell ellátnia az elkövetkezendő időszakban. A városgazdálkodás és az önkormányzat törekvései hasonló szemléletűek, így idén a zöld területek kezelése a terveknek megfelelően alakult.

– Ami jelenleg aktuális feladat a számunkra az a levelek összegyűjtése a városi zöld felületekről, amelyre meglehetősen nagy energiákat fordítunk az őszi időszakban. A karácsony közeledtével a másik lényeges munkánk pedig az adventi díszkivilágítás felszerelése volt – mondta Balla Ferenc ügyvezető.

Hozzátette: az elmúlt időszak egyik, ha nem a legnagyobb megoldandó feladata a növények rendszeres öntözése, ezért a jövőben ezzel kapcsolatosan is lesznek technikai beruházások.

További programok »

FEL