Szarvas Péter: Folyamatosan fejlődik a városkép

2017. január 10. 06:20 | behir.hu

Képviselők, vállalatvezetők, intézményvezetők, egyházak vezetői, város díszpolgárait, rendvédelmi szervek elöljárói, illetve a sajtó képviselői kaptak meghívást a város vállalkozóinak tartott rendezvényre. A programnak idén is a Városháza díszterme adott otthont.

Hagyomány már Békéscsabán, hogy az önkormányzat minden évben, ezzel a programmal fejezi ki köszönetét a tisztességgel adózó vállalkozásoknak. Hiszen ők azok, akik adóforintjaikkal tettek azért, hogy a megyeszékhely fel tudjon zárkózni, még élhetőbb legyen mindenki számára.

Az est házgazdái Szarvas Péter polgármester, Hanó Miklós, Kiss Tibor, Nagy Ferenc alpolgármesterek, dr. Bacsa Vendel jegyző és dr. Kiss Gyula aljegyző voltak.

Szarvas Péter nyitóbeszédében Sztraka Ernőt méltatta. Mint mondta Békéscsaba egykori mérnökének köszönhetjük a modern Békéscsaba városképének alapjait, vezetésével kezdték megszervezni a közvilágítást, valamint ekkor rakták le az első téglajárdát városunkban. Az Ő tevékenysége óta Békéscsaba nem esett át talán olyan látványos városfejlesztésen, mint most. A Modern Városok Program, a Településfejlesztési Operatív Program és a helyi vállalkozások fejlesztései eredményeként a következő hetekben, hónapokban, években látványosan változni fog a jelenlegi városkép - fogalmazott a városatya.

Az elmúlt évben befejeződött meghatározó nagyberuházásokat egy kisfilmben is megnézhették a résztvevők.

Ezek közül dr. Ferenczi Attila az útépítést emelte ki. A kormány támogatásával összesen 67 utcát sikerült felújítani Békéscsabán és további 74 utca javítását tervezi a városvezetés - osztotta meg velünk a tanácsnok.

A nagyadózók közül a Marzek Kner Packaging Kft. tavaly elérte a 8 milliárd forintos árbevételt. Ez 5 százalékos növekedést jelent az elmúlt évhez képest. A jelenleg 320 főt foglalkoztató cég fejlődése idén tovább folytatódik.

- Az elmúlt év folyamán született meg a Marzek csoport részéről az a döntés, hogy a második gyártóbázist is létrehozza Békéscsabán. Az új üzemben csomagolóanyagokat fogunk előállítani, illetve a logisztikai központunk is helyet kap benne. Ennek a beruházásnak hála további 120 munkahelyet fogunk létrehozni – tájékoztatott Kása István Zoltán a társaság ügyvezető igazgatója.

A Linamar Hungary Zrt is jó évet zárt, 2016-ban újabb bővítést tudtak elindítani. A tavalyi év egyben az 50 éves fennállásának évfordulója is volt a vállalatnak, és ezzel egyidőben, először a magyarországi Linamar csoport történetében,sikerült átlépniük az 50 milliárdos bevételhatárt.

Ugyanakkor a város folyamatos fejlődéséhez nagyban hozzájárult a helyi kis- és középvállalkozásoknak eredményes működése is, akik szintén képviseltették magukat az eseményen.

A fogadáson Rálik Szilvia, a Magyar Állami Operaház magánénekesének műsorát hallhatták a résztvevők, akit zongorán Nátor Éva kísért.

 

FEL