Városi rajzpályázat – közel félezer mű érkezett be

2022. április 30. 13:16 | Szabó Judit

Teltházzal, verőfényes napsütéses időben hirdették ki a 43. városi gyerekrajzpályázat díjazottjait, szombat délelőtt a Munkácsy Mihály Múzeumban.

A természet- és a földvédelem témájú különleges pályázatra közel félezer mű érkezett be, melyből több mint ötvenet díjaztak. A műveket a Túriné Kovács Márta, Békéscsaba MJV Polgármesteri Hivatala Oktatási Közművelődési és Sport Osztályának nyugalmazott osztályvezetője, Lonovics László festő- és grafikusművész, Novák Attila képzőművész, vizuálpedagógus, a BSZC Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziumának tanára és Boldog Gusztáv ornitológus, a Körös-Maros Nemzeti Park természetvédelmi őrkerület-vezetője, valamint Gyarmati Gabriella művészettörténész alkotta zsűri értékelte. Egyrészt esztétikai szemmel nézték az alkotásokat, másrészt azt is figyelték, hogy mennyire adja vissza az alkotás a fő témát. Végül 46 egyéni és 7 csoportos munkát ítéltek elismerésre méltónak.

– Nagy munka volt mind a zsűrinek, mind nekünk, hiszen rengeteg nagyon jó alkotás érkezett. Igazából a jók közül kellett kiválasztani a legjobbakat – fogalmazott Bácsmegi Gábor, a múzeum igazgatóhelyettese.

Egy vetítésen mutatták be valamennyi művet. A gyerekek szüleikkel és felkészítőtanáraikkal érkeztek a nagy eseményre.

Az eseményen Varga Tamás, Békéscsaba alpolgármestere köszöntőjében ezt mondta a gyerekeknek: "Nagyon fontos tudnotok, hogy ebben a múzeumban nagyon sok neves és díjazott művész szeretne kiállítani, és nektek ez sikerült."

Laurinyecz Kendra és Láza Lili a 8 éves kislányok párban indultak a versenyen. Ők, a „Védd a környezetet” témában adták be pályamunkájukat, melyet díjaztak is. A kislányok elmondták, hogy azért indultak ezen a versenyen mert fontos a környezetünk megóvása.

A gyermekrajz-pályázat minden évben más-más témával jelentkezik. A szervezők elmondták, fontosnak tartják, hogy a gyerekeket minél fiatalabb korban megszólítsák sokakat érintő és érdeklő kérdésekkel. 

A kiállított rajzokat május 29-ig, gyermeknapig tekinthetik meg az érdeklődők, a Munkácsy Mihály Múzeumban. 

Galéria

További programok »

FEL