Várakozást felülmúló volt a látogatottság Gyopárosfürdőn a hosszú hétvégén

2018. május 2. 11:37 | behir
Közel teltházzal zárt majd minden nap Gyopárosfürdő Gyógy-Park-és Élményfürdő a hosszú hétvégén. Bár a parkfürdő csak május 25-én nyitja meg kapuit a turisták előtt, az élményfürdő szabadtéri medencéi már elérhetőek voltak ezen a hétvégén is Orosháza-Gyopárosfürdőn, amely kiemelt úti cél lett a hasonló alkalmakkor.
 
A településrészen található szállodák szobáit már hónapokkal ezelőtt lefoglalták, míg a magánszállások is jól teljesítettek, leginkább kétéjszakás foglalások voltak a jellemzőek. A belföldi kemping szervezetek is megkezdték az országjárást, az első állomások között Gyopárosfürdő szerepel, így lakókócsik tömkelege lepte el a kempinget. A tavaszi időszak minden korábbi mutatót túlszárnyalt, ezért nagy várakozással készülnek a szezonra is, ami május 25-én, pénteken veszi kezdetét. 
 

Fotó: Püspöki Zsolt Nautilus

Kirobbanó számadatokkal zárta az első negyedévet Gyopárosfürdő Gyógy-Park-és Élményfürdő- az elmúlt év hasonló időszakához képest negyven százalékkal növekedett a strandra látogatók száma, míg a szálláshelyek statisztikai mutatói is jelentősen emelkedtek. Egyre több a Romániából érkező vendég, Szerbiából pedig szervezett egynapos utazás formájában csoportok is érkeznek a fürdőbe. A kiegészítő szolgáltatások, a kalandpark és a kisvonat az előszezonban május 18-tól  lesznek elérhetőek.

 

Az itt tartózkodás ideje alatt a wellness-szolgáltatások és gyógyszolgáltatások a legkelendőbbek, a fürdőzés után a várost is előszeretettel látogatják a turisták. Május 1-jén több rendezvény is volt a településen: az Orosháza-Bogárzó Lóversenypályán majális és lóverseny, illetve Gellértegyházán hagyományőrző majális várta a vendégeket, mindkettő közkedvelt és nagy múlttal rendelkező esemény.

 

Az igazi “nagyágyúk” azonban ezután következnek: Hősök live, Majka, Curtis és az Ők élő nagykoncertje nyitja meg május 18-án, Orosháza főterén azt a programsorozatot, amellyel kezdetét veszi az Orosházi Nyár 2018, amelynek keretében 5 helyszínen 4 hónap alatt 30 élő koncert és 100 programelem ingyenesen várja a városba látogatókat.

További programok »

FEL