Orosházi Nyár: színes rendezvénysorozattal készül Orosháza és Gyopárosfürdő

Orosházi Nyár 2018 néven a helyi önkormányzat és partnerei egy rendezvénysorozatot hívnak életre május 19. és szeptember 8. között. A szerevezők szerint mindenki megtalálhatja a számára megfelelő programot, hiszen lesznek musical előadások, lóverseny, családi programok, hőlégballon-fieszta, nagykoncertek, és a foci-vbhez kapcsolódó programok is.

 

 

Fesztiválok helyett egy ingyenesen látogatható – koncertekből és különböző programokból álló – programsorozatot hívnak életre a szervezők Orosházán, melyhez a városban megvalósuló tematikus rendezvényeket is csatoltak, mindezeket összegyúrva született meg az Orosházi Nyár. A szervezők célja, hogy változatos és élményekben gazdag programokat szolgáltassanak a helyieknek és a környező településen élőknek, továbbá olyan turisztikai célponttá tegyék a környéket, ahol a turisták minden hétvégén találnak valamilyen tematikára épülő rendezvényt vagy kikapcsolódási lehetőséget.

A fellépők közt lesz Majka és Curtis, Péterfy Bori és a Love Band, a Hooligans, a Fásy Mulató, az LGT Zenevonat Szuperkoncert, de Máté Péter-emlékest és Jimi Hendrix-emlékkoncert is – ezek a programok ingyenesek lesznek Orosháza belvárosában, a városházával szemben található rendezvénytéren.

 

 

A szervezők a hagyományoknak is helyet adnak: augusztus 20-án a belvárosban lesz a Szent István-nap, melyen egész napos programkavalkáddal, városi ünnepséggel, nagykoncertekkel és nagyszabású tűzijátékkal várják a látogatókat. Az érdeklődők június 15-től egy hónapon át a Foci Faluban tekinthetik meg a labdarúgó-világbajnokság minden meccsét óriáskivetítőn, sörkorcsolya mellett  Orosháza főterén.

A rendezvénypalettán helyet kap augusztusban egy többnapos hőlégballon-fieszta, ahol 15 hőlégballon verseng majd egymással.

A fürdőben a nyári szünet teljes ideje alatt animátor foglalkozik majd a gyermekekkel és tart vízi tornát. Mindemellett három tematikus napot szerveznek Családi Csobbanás néven, ahol sok szórakoztató elem és egy profi csapat várja a családokat. Idén is Orosháza-Gyopárosfürdő ad otthont az ország egyik legnagyobb, egyhetes spirituális táborának, mely a pozitivitás és az önismeret jegyében zajlik majd, és a kora reggeli óráktól késő éjszakáig tart egy héten keresztül több ezer ember örömére. Továbbá a Gyopár Kupa Hajómodellező Versenyt és a XIII. Veteránjármű-találkozót is megrendezik, utóbbit az Alföld Gyöngye Hotel parkjában.

Részletes program és bővebb információ: www.gyoparosfurdo.hu 

 

Forrás: Jövő Építők TDM. Kh. Egyesülete

Megosztás:

Címke: , , , , ,