Vár a torta a makettparkban!

Az idén hároméves Mini Magyarország makettpark egy különleges tortával ünnepli születésnapját.

2016. április 17-én, vasárnap 14 órakor egy gyulai vár formájú tortát kóstolhatnak meg mindazok, akik kilátogatnak a Mini Magyarország makettpark születésnapi bulijára. Kellemes ebéd utáni program kicsiknek és nagyoknak, hiszen szó szerint: vár a torta!

A Szarvasi Arborétumban található Mini Magyarország makettpark 2013. április 10-én nyílt meg Szarvas történetének egyik legnagyobb magánerős beruházásaként. A hazánk legnagyobb arborétumában, a Kárpát-medence és a történelmi Magyarország mértani középpontjában lévő makettparkban néhány óra alatt történelmünk immár több mint 50 legszebb épített csodájának minden apró részletében kidolgozott kicsinyített mását tekinthetjük meg.

Aki még soha nem látta a kecskeméti Cifrapalotát felülről, a pécsi dzsámit vagy a tatabányai turult közelről, aki mindig is kíváncsi volt, milyen Déva vára, vagy hogy néz ki az igazi Vajdahunyad vár, vagy csak szeretne pár kellemes, élményben gazdag órát tölteni a szabadban, annak a Mini Magyarország a tökéletes kirándulóhely.  

***************

A SZARVASI MINI MAGYARORSZÁG MAKETTPARKRÓL:

A Szarvasi Arborétumban található Mini Magyarország makettpark Európa legújabb makettparkjaként 2013. április 10-én nyílt meg Szarvas történetének egyik legnagyobb magánerős beruházásaként. A hazánk legnagyobb arborétumában, a Kárpát-medence és a történelmi Magyarország mértani középpontjában lévő makettpark történelmünket, hagyományainkat, építészeti nevezetességeinket mutatja be. Az ország egyetlen interaktív makettparkjában néhány óra alatt az egész országot bebarangolhatjuk. Magyarország épített csodáinak minden apró részletében kidolgozott kicsinyített mása megtalálható a történelmi Magyarország közepén, Szarvason, a Mini Magyarország makettparkban. Aki még soha nem látta a kecskeméti Cifrapalotát felülről, a pécsi dzsámit vagy a tatabányai turult közelről, akinek nem hallotta még a visszhangot a tihanyi apátságnál, vagy nem emlékszik pontosan, kiknek a szobrai állnak a Hősök terén, annak a Mini Magyarország a tökéletes kirándulóhely. Az ország legnagyobb arborétumában Magyarország nevezetességei gyerekbarát méretben egy helyen, felnőtteknek, gyerekeknek, családoknak és osztályoknak egyaránt kötelező országjáró program.

 

A SZARVASI ARBORÉTUMRÓL:

Magyarország legnagyobb arborétuma, a Szarvas-Békésszentandrási-holtág partján, összesen 82 hektáron. Gróf Bolza Pál a Körösök szabályozása után, az 1880-as évek végén kezdte meg azt nagyobb arányú telepítést, amely során számos növényritkaságot hozott, hozatott a világ különféle tájairól. Az itt élő fásszárú-gyűjtemény több mint 1600-féle növénykülönlegességből áll. A növények mellett rengeteg állat is él a kertben, köztük olyan különleges madarak, mint az arborétum albínó pávái. Az arborétum jelenleg a Szent István Egyetem felügyelete alatt áll. Az általános fenntartási munkák, a kutatás és az oktatás mellett kiemelt szerepet kap az idegenforgalom.

 

 

Megosztás: