Vánsza Pál a Békés megyei POFOSZ új elnöke

A Magyar Politikai Foglyok Szövetsége (POFOSZ) Békés megyei szervezete tisztújító taggyűlést tartott a Kiss Ernő utcai székházában, egyúttal új elnököt is választottak. 

A szervezet közleményéből kiderül, hogy az elnökhelyettesi beszámoló egyhangú elfogadását követően a hivatalban lévő elnökség lemondott. Ezt követően a bizottsági elnökök és tagok megválasztása történt meg, majd a megyei tisztségviselőket választotta meg a tagság.

A következő ciklusra – egyhangú szavazással – a Békés megyei POFOSZ elnöknek Vánsza Pált választották meg. Addigi tevékenysége elismeréséül – szintén egyhangú – Örökös Tiszteletbeli Elnöki  címmel ruházták fel a szervezet korábbi elnökét, Lévai Istvánt.

Vánsza Pál beszédében  kiemelte, hogy szorosabbra kell fűzni a kapcsolatot más, hasonló értékrendű szervezetekkel, ide sorolta a Rákóczi Szövetséget, a Munkástanácsokat, a Nagy Imre Társaságot, a Magyar Október Baráti Társaságot, valamint a Gyulai Október 23-a Alapítványt. 

„Értelmi és érzelmi kötödésem a régi hagyományokhoz az elődök tiszteletéhez kötődnek, kiemelve az ’56-os forradalom hőseit. Számomra a magyarságtudat – a népi-nemzeti és keresztényi erkölcs által meghatározva. Ilyen irányú inditatásom nem mai, vagy tegnapi keletű, hanem évtizedes. 2019-ben lesz harminc éve, hogy ehhez a közösséghez tartozom, a volt Politikai Foglyok Szövetségéhez. Most ért az a megtiszteltetés, hogy a tagság bizalmából megyei elnök lehettem. Mint eddig, de ezek után is, kötelességem, hogy a tagság érdekeit képviseljem. Ez az én közösségem. Mindent alávetek ennek érdekében” – fejtette ki politikai hitvallását.

Megosztás:

Címke: ,