Változik az ügyfélfogadási rend a békéscsabai polgármesteri hivatalban

2021. október 28. 12:59 | behir.hu

Péntektől kötelező a maszk viselése a békéscsabai polgármesteri hivatalban. Az ügyek többségét továbbra is digitálisan lehet intézni.

A békéscsabai önkormányzat arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a koronavírus-fertőzés megelőzése, terjedésének megakadályozása, a hivatal ügyfelei és munkatársai egészségének megóvása, és a hivatal működőképességének biztosítása érdekében október 29-től az alábbi intézkedéseket vezetik be a Polgármesteri Hivatalban történő ügyfélfogadás és ügyintézés rendjét illetően:

 • Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala továbbra is határozatlan ideig szünetelteti a személyes ügyfélfogadást. Az ügyfeleket arról tájékoztatják, hogy ügyeiket a hivatal digitális platformjain, azaz ügyfélkapun, telefonon vagy e-mailben intézzék.
 • Az 1. ponttól eltérően a jogszabály alapján kizárólag személyesen intézhető alábbi ügyekben az ügyfeleket arról tájékoztatják, hogy időpont foglalása céljából előzetesen egyeztessenek az ügyintézőkkel a megadott telefonszámokon:
  • teljes hatályú apai elismerő nyilatkozat megtétele, ha a szülés várható időpontja 2 hónapon belül van,
  • halottvizsgálati bizonyítvány leadása:
  • szociális ügyek meghatározott köre.

A hivatal ügyintézői kizárólag időponttal és békéscsabai lakcímmel rendelkező ügyfeleket fogadhatnak, az ügyfélfogadás kizárólag a jelen utasításban megváltozott ügyfélfogadási időben történhet.

 • Ügyfélfogadás:

Hétfő              9-11 óra

Kedd               nincs ügyfélfogadás

Szerda             13-15 óra

Csütörtök        9-11 óra

Péntek             nincs ügyfélfogadás

 • Tekintettel a koronavírus fokozódó terjedésére, október 29.-étől az ügyfelek kizárólag maszkban léphetnek be és tartózkodhatnak a Polgármesteri Hivatal épületében. A bejáratoknál a maszk viselési kötelezettségre felhívó piktogramot és részletes tájékoztató anyagot helyeznek el. Azt a személyt, aki nem visel maszkot a hivatal épületében, fel kell szólítani a jogkövetésre. Amennyiben az érintett személy felszólításra sem teljesíti maszkviselési kötelezettségét, az ügye nem intézhető tovább, és fel kell szólítani – szükség esetén a portaszolgálatot ellátó személy közreműködésével - arra, hogy szíveskedjen elhagyni a hivatal épületét.
 • A hivatal ügyfélfogadóiban egy időben ügyintézőként egy ügyfél tartózkodhat a helyiségekben, megtartva a 1,5 - 2 méteres távolságot.
 • A hivatal épületében ügyfélfogadási időn kívül ügyfél nem tartózkodhat, amely alól kivételt képez a hivatalos helyiségekben megrendezésre kerülő házasságkötés ideje, illetve a halottvizsgálati lap leadása.
 • Külső rendezvények megtartására a hivatal irodaépületeiben egyedi jegyzői engedély alapján kerülhet sor.
 • A családi rendezvények esetében a rendezvényen résztvevők számára – a házasulandók kivételével - a maszk használata kötelező a hivatal teljes területén.
 • A közgyűlést elsődlegesen a Díszteremben, amennyiben ez bármilyen ok miatt nem lehetséges, a Mokos teremben lesz. Az ülés során a maszkhasználat kötelező, azzal, hogy az ülés levezetőjének és a hozzászóló személyeknek beszéd közben – a hangfelvétel és a jegyzőkönyv készítésének elősegítése érdekében – nem kell maszkot viselniük.

A közlemény úgy zárul, hogy a jegyzői utasítás október 29-én, pénteken lép hatályba, és a veszélyhelyzet idejére terjed ki, majd annak megszüntetésével hatályát veszti.

További programok »

FEL