Változik a céges rezsicsökkentés

2022. június 21. 12:32 | behir.hu

Azok a kis- és középvállalatok, amelyek egy friss kormányrendelet alapján 2022. augusztus 1-jélől nem jogosultak egyetemes szolgáltatásra, 2022. július 1-jéig saját érdekükben nyilatkozni kötelesek az E.ON Áramszolgáltató Kft. felé az érintett felhasználási helyeik megjelölésével annak érdekében, hogy az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. – mint végső villamosenergia-menedékes – végső menedékes jogintézmény keretében folytatólagosan biztosíthassa számukra az áramszolgáltatást.

Enélkül ugyanis fennáll a veszélye annak, hogy lekapcsolják az áram- és gázszolgáltatást azon cég felé, amely nem jogosult a továbbiakban a rezsicsökkentett áron hozzájutni az energiához – írta az E.On közleményében.

Rámutatnak arra, hogy amennyiben a kormányrendelet alapján az egyetemes szolgáltatásra már nem jogosult ügyfelünk nem tesz nyilatkozatot, úgy az E.ON Áramszolgáltató Kft. többé nem köteles az érintett áramellátását biztosítani, valamint mindezen felül a kormányrendeletben foglalt jogkövetkezményekkel is számolniuk kell. Ezért az E.ON Áramszolgáltató Kft. kéri ezen ügyfeleit, hogy saját érdekükben minél előbb, de legkésőbb július 1-jéig e-mailben juttassák el felé a teljes körűen kitöltött nyilatkozatukat.

A közlemény megjegyzi, hogy a részletes tájékoztató és a kitöltendő nyilatkozat megtalálható ezen a weboldalon. A kitöltött nyilatkozatot az E.ON Áramszolgáltató Kft. a kileponyilatkozat@eon.hu e-mail címen fogadja. A változásokkal kapcsolatos tájékoztatás elérhető az E.ON Áramszolgáltató Kft. telefonos ügyfélszolgálatán, nyitvatartási időben a megszokott telefonszámokon, valamint a kizárólag ezen ügyek intézésére a 06-52-238-099 számon hétköznap 8-17 óra, hétvégén 8-12 óra között.

Az MVM Next is kiadott egy hasonló figyelemfelhívó közleményt, amelyben a már nem jogosult ügyfelek nyilatkozattételi kötelezettségére mutatott rá, illetve azoknak is nyilatkozniuk kell, akik újonnan válnak jogosulttá a rezsicsökkentés keretében vételezni az áramot és a gázt. Ilyenek az állami és önkormányzati bérlakások tulajdonosai, illetve a szállóférőhely tulajdonosok.

Forrás: portfolio.hu

További programok »

Gazdaság

Lassul az európai gázkészletek feltöltése

Az európai föld alatti tárolók (UGS) gázkészlete megközelítette a 60 százalékot június végére, de a feltöltés mértéke lassult az előző hónapokhoz képest - áll a 26 ország 70 földgáz-infrastruktúrát (gázvezeték, gáztározó és cseppfolyósföldgáz-terminál) üzemeltető vállalatát képviselő Európai Földgáz-infrastruktúra Szövetség (GIE) jelentésében
2022. július 3. 10:30
FEL