Így zajlott a szavazás a Viharsarokban

2024. június 9. 20:48 | Csiffáry Zsuzsanna

Békés vármegyében az országos átlag feletti volt a szavazókedv! A 17 órai adatok szerint a jogosultak 49,49 százaléka járult az urnákhoz.

Vasárnap délig igényelhettek mozgóurnát a mozgásukban gátolt szavazók a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament magyar tagjainak vasárnapi választásán. Orosházán is volt igény erre: Júdáné Molnár Magdolna mozgáskorlátozottként nagyon fontosnak tartja, hogy a városvezetők javítsák a tömegközlekedés színvonalát. 

– Szeretném elérni, hogy állítsák vissza a távolsági közlekedés feltételeit. Az egyik kereskedelmi lánc üzleténél van az egyetlen megállóhely, ami számomra nem megoldás, nem oldja meg a problémámat. Három és fél kilóméterre lakok a várostól, ezt nem teszem meg gyalog – fogalmazott Júdáné Molnár Magdolna, aki a politikusoktól vár megoldást problémájára.

Kappán Dorina Csenge különböző platformokon keresztül tájékozódott a jelöltekről és programjaikról. Mint mondta, fontos, hogy az állampolgárok éljenek szavazati jogukkal, hiszen a politikai körülmények nagyon meghatározzák a mindennapokat. Számára meghatározó pillanat volt, hogy 18 évesen életében először leadhatta a voksát. 

Gyulán Vadi László is bővítette a szavazók sorát, aki elmondta állampolgári kötelességének érzi a szavazást. A szintén gyulai lakos Zsigovics András hangsúlyozta, hogy a fiatalokért és az elkövetkezendő generációért kell részt venni a szavazáson, mert úgy érzi, változtatni kell a jelenlegi helyzeten. 

Békéscsabán is kimagasló volt a részvétel, a 2019-es önkormányzati választáshoz képest idén többen járultak az urnákhoz.

 

Galéria

További programok »

Gyula

FEL