Megkérdeztük, vajon ki, mit fogad meg az új évre?

2020. január 1. 11:18 | Hidvégi Dávid

Mit kívánnak az új esztendőre Békéscsaba sportolói, közéleti személyei, és a megyébe látogatók? Volt, aki semmit, de volt olyan is, aki nagy terveket szövöget 2020-ra!

Az új esztendő eljövetelével sokan változtatnak az életükön, mára már egyfajta hagyománnyá váltak az újévi fogadalmak. Erről kérdeztünk közéleti személyeket, sportolókat, itt élőket és idelátogatókat. Az egyik csabai lakos a sportra szeretne több időt fordítani.

– Ha lehet, akkor még többet fogok sportolni, hiszen az egészségmegőrzés számomra is elsődleges. Az egyik fontos összetevője ennek a sport, különösen a futás – mondta Szántó Róbert.

Egy híres hegymászó sem maradhatott ki a szórásból. A nemrégen Gyulán járt Klein Dávid elmondta, hogy nincs egyetlen nagy fogadalma, hanem kisebb tervekkel várja az elkövetkező másfél évet, amely végén a Mount Everst megmászása szerepel célként.

– Az, hogy másféléves felkészüléssel számolhatok egy érettebb sportolói magatartás már szerintem. Most van időnk, hogy mindent szétszedjünk és összerakjunk újból, jó érzés ilyen tudatosan, fokozatosan építkezni. Egy csomó apró fogadalmam van az étkezéssel kapcsolatban, az edzésmunkával kapcsolatban, a stratégiai felkészüléssel kapcsolatban, de nincs egy drámai nagy fogadalmam – nyilatkozta a hegymászó.

A Békéscsabai 1912 Előre labdarúgói már kicsit másképpen álltak az új évhez, hiszen például Uram János és Zahorán Balázs játokosok egyáltalán nem hisznek a fogadalmakban, mint ahogyan a vezetőedző sem.

– Nincs semmi fogadalom, a legfontosabb az egészség és az, hogy át tudjam adni azokat az értékeket, amelyek fontosak, ezen leszek majd jövőre is – tette hozzá Schindler Szabolcs.

De vajon mit fogadhat meg például egy néprajzkutató? Harangozó Imre elmondta, hogy 2019 nagyon sok ajándékot tartogatott számára. Reméli, hogy két gyermeke 2020-ban lediplomázik és megtalálja a helyét a világban.

– Hogy mit is fogadnék meg a jövő évre? Jobban oda kéne figyelnem az egészségemre és többet kellene menni az orvosok felé, mint ahogyan azt eddig tettem. Különösképpen a feleségem hajtogatja ezt, és most itt, a nyilvánosság előtt is megfogadom, hogy hallgatok a szavára – mondta Harangozó Imre.

Békéscsaba polgármestere elsősorban a városban élő családoknak, vállalkozásoknak kíván sikerekben gazdag boldog új évet.

– Nagyon szeretném, hogy még jobban boldoguljanak a csabai családok. A város erősödjön, egyre több vállalkozásnak legyen magasabb profitja, sikere, és ha ez így lesz akkor szépen folyamatosan tud fejlődnia a város – fogalmazott Szarvas Péter.

Már csak egy kérdés maradt: Önnek van újévi fogadalma?

További programok »

Itthon

Téli madáretetés helyesen

Az elmúlt évszázadban kialakult gyakorlat szerint a madáretetés a fagyos, havas, ónos esős időszak, tehát a késő ősztől kora tavaszig tartó hónapok madárvédelmi tevékenysége. Hazánkban szerencsére nincs szükség az egész éves etetés gyakorlatának bevezetésére, ezért a költési időszak márciusi kezdetével fejezzük be a kert madarainak etetését. Ennek nemcsak elvi, de madárvédelmi oka is van.
08:21
FEL