Vajon a benzinárstop után bringaboom lesz Békéscsabán?

2022. augusztus 11. 07:24 | Such Tamás

Vasárnap nem indult be az autó. Egy csomószor próbálkoztam vele, semmi. Betoltuk. Miután eljutottunk B-be és pihent vagy négy órát, ismét nem indult be. Betoltuk. Másnap megint betoltuk. Gondolkodás nélkül a szerelő felé vettem az irányt. Azóta bringázok.

Nem szeretem ismételni magam, de örömmel újságolom újra és újra: mennyire frankó, amikor kétkeréken kapom arcba a várost. Mármint nem suhan el mellettem semmi, van némi idő nézni, látni. (Félek, hogy miután meggyógyul a kocsi, véget ér az illúzió.)

Ugye Békéscsaba (nagyon) kerékpáros város… És már hetekkel korábban azon gondolkodtam, hogy mi lesz, ha vége a benzinárstopnak? Beüt a bringaboom? Szakemberhez fordultram.

– Nem hiszem, hogy jóval több kerékpáros lesz a városban – mondja Gyulavári Pál. A békéscsabai gépjárművezető-szakoktató hozzáfűzi, ahogy a cigaretta brutális áremelése után is sokan képesek több ezer forintot áldozni a szenvedélyükre, úgy a benzinre is fognak.

Példaként megemlíti, a céges autókra már nem vonatkozik az ársapka, mégis olyan őrület van a kutakon, hogy nincs benzin. Miközben az volt a cél, hogy kevesebben tankoljanak, ettől függetlenül épp az ellenkezője zajlik.

– Olyan verzét sokkal inkább el tudok képzelni – folytatja –, hogy jó néhányan az elektromos rollerre váltanak.

 

További programok »

Itthon

December végéig nyitva marad a békéscsabai strand

Felállítják a téli sátrat az 50 méteres medence fölé az Árpád fürdőben – erről döntött kedd reggeli ülésén a békéscsabai közgyűlés pénzügyi bizottsága. A strand év végéig biztosan nyitva tart, de hogy azt követően mi lesz, egyelőre nem lehet tudni – közölte Zsadon Endre, a fürdő igazgatója.
13:29
FEL