Vadriasztó gázágyút és táskát is loptak Békésben az utóbbi napokban

2023. április 26. 06:23 | behir.hu

Elfogások, rongálás, illetve lopások miatt intézkedtek a Békés vármegyei rendőrök az elmúlt néhány napban.

Az Orosházi Rendőrkapitányság járőrei április 21-én előállítottak egy gyulai nőt, aki ellen a Gyulai Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja lopás bűntett miatt elfogatóparancsot adott ki. Az 50 éves nőt a Békés Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe vitték.

A Szeghalmi Rendőrkapitányságra április 22-én reggel érkezett bejelentés arról, hogy Vésztőn megrongáltak egy kézi erővel nyitható zsilipet. Az emiatt átfolyó víz nem veszélyeztetett lakóházakat, de a zsilipben egymillió forint kár keletkezett. A bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfiakat a rendőrök azonosították, és mindkettőjüket gyanúsítottként kihallgatták.

Geszt külterületéről április 22-én elloptak egy vadriasztásra használt gázágyút. A rendőrök kiderítették, hogy az eszközt a benne lévő akkumulátorral és gázpalackkal együtt két geszti férfi vihette el. Mindkettőjüket elfogták, egyiküknél megtalálták a gázágyút. A 23 és 28 éves férfiak ellen a Sarkadi Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított.

A Battonya Határrendészeti Kirendeltség egyik útlevélkezelője április 22-én 22 óra körül elfogott egy belépésre jelentkező román állampolgárt, aki ellen Magyarországon, az egyik vármegyei rendőrfőkapitányság csoportosan, felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett miatt folytat büntetőeljárást. A férfit átadták az ügyében eljáró rendőröknek.

Az Orosházi Rendőrkapitányság április 24-én szabálysértési őrizetbe vett egy orosházi férfit, mert Orosházán, egy bolt előtt, egy kerékpár kosarából ellopott egy táskát. A férfit a rendőrök tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt három napon belül bíróság elé állíthatják.

Forrás: police.hu

További programok »

Gyula

Termelői mézvásárral folytatódott a gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztivál

Ezen a hétvégén rendezik Gyula legédesebb gasztronómiai eseményét, a tizennegyedik Méz- és Mézeskalács Fesztivált, amelyen a cukrászati különlegességek bemutatása mellett méhészeti kiállítással és vásárral várják az érdeklődőket. Immáron hagyomány, hogy a fesztivál második napján hirdetik ki az "Év Kiváló Magyar Méze" verseny győztesét.
17:21
FEL