Vádemelés állatkínzás, lőfegyverrel visszaélés és kábítószer birtoklása miatt

2019. február 23. 07:42 | behir

A Battonyai Járási Ügyészség lőfegyverrel visszaélés bűntette, kábítószer birtoklásának bűntette és állatkínzás vétsége miatt emelt vádat egy 46 éves medgyesbodzási férfi ellen - közölte a Békés Megyei Főügyészség.

 

A vádlott 2018. augusztus 25-én a reggeli órákban Medgyesbodzáson, a bekerítetlen ingatlanának udvarán lelőtt egy, az udvarára beszaladó és a szomszédja tulajdonát képező 6 hónapos kaukázusi juhászkutya kölyköt, a kutya a helyszínen elpusztult. A szomszéd kihívta a rendőröket, akik megtalálták a kutya tetemét és a sérüléséből arra következettek, hogy azt lőfegyver okozta. A vádlott házában tartott házkutatás során egy kispuskát, ahhoz tartozó töltényeket, egy légpuskát és egy gépkarabélyhoz tartozó íves tárat találtak. A megtalált lőfegyvernek minősülő kispuska és légpuska tartására a vádlott engedéllyel nem rendelkezett, míg a gépkarabély hadászati lőfegyver, annak és a fegyvertartozékának a tartására csak a Magyar Honvédség jogosult.

 

A házkutatás során nem csak engedély nélkül tartott fegyvereket találtak a vádlott házában, de közel 20 gramm amfetamint tartalmazó, fehér por formájú kábítószert is, illetőleg a kert végében 29 tő kifejlett vadkender növényt, amelyeket a vádlott saját fogyasztására maga ültetett és gondozott, és amelyek hatóanyaga szintén kábítószernek minősül.

 

Fotó: police.hu

 

A Battonyai Járási Ügyészség a férfi ellen lőfegyverrel visszaélés bűntette, kábítószer birtoklásának bűntette és állatkínzás vétsége miatt emelt vádat. Az ügyészség vádiratában a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy a bíróság rendelje el a vádlott pártfogó felügyeletét és kötelezze őt a nyomozás során felmerült, több, mint 1,4 M Ft-os bűnügyi költség megfizetésére. Az eljárás a Battonyai Járásbíróság előtt folytatódik.

 

Íme a rendőrség által készített videó:

 

További programok »

FEL