Vádat emeltek az eleki vonatbaleset miatt

2022. május 5. 10:00 | behir

Közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 48 éves, büntetlen előéletű békési férfi ellen, aki figyelmetlensége miatt autóval vonattal ütközött.

A férfi január másodikán délelőtt autózott a 4444-es számú úton Elek felől Lőkösháza irányába. Elek lakott területén kívül, a vasút-közút kereszteződésénél a fénysorompó tilos jelzése ellenére, a leengedett félsorompó kikerülésével hajtott a csomópontba és a Bukarest-Budapest között közlekedő, egy mozdonyból és a hozzá kapcsolt 5 vasúti személykocsiból álló intercity vonatnak ütközött. A terhelt 8 napon túl gyógyuló, súlyos-életveszélyes sérülést szenvedett, a vonaton tartózkodó 40 személy közül nem sérült meg senki. A balesetben mindkét jármű megrongálódott.

A Békés Megyei Főügyészség közleményében azt írja: a férfi megszegte a KRESZ-t, mely szerint vasúti átjáró előtt meg kell állni, ha a fénysorompó vagy félsorompóval kiegészített fénysorompó villogó piros jelzést ad; cselekményével a vasúti közlekedés biztonságát gondatlanul veszélyeztette.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit tárgyalás mellőzésével, az ügyiratok alapján hozott büntetővégzésében pénzbüntetésre ítélje és határozott időre tiltsa el a közúti járművezetéstől, illetőleg kötelezze őt a nyomozás során felmerült, 190.000.-Ft-ot kitevő bűnügyi költség megfizetésére.

További programok »

Kék hírek

Ismerőse banki adataival vásárolt magának telefont a szentesi férfi

Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában elzárás büntetés kiszabására tett indítványt egy 32 éves büntetett előéletű, különös visszaesőnek minősülő, jelenleg is más ügyből kifolyólag letartóztatásban lévő szentesi férfi ellen, aki bankszámlához tartozó belépési kódok jogosulatlan felhasználásával okozott kárt a bankszámla tulajdonosának.
10:08
FEL