Ütemezetten halad a Kórház utcai híd kivitelezése

2021. október 5. 11:28 | behir

A „Modern Városok Program, Munkácsy Mihály örökségét ápoló és népszerűsítő fejlesztési projekt” keretében valósul meg a Kiss Ernő és a Kórház utca közti híd teljes felújítása.

A Munkácsy-negyed peremén elhelyezkedő, több mint 100 éves híd már nagyon rossz állapotban volt. Az alatta áthaladó közművezetékek kiváltásai folynak. Az Alföldvíz 400 mm-es fővezetékének kiváltása és cseréje is a kivitelezés része volt. Az Alföldvíz Zrt. elvégezte a tervezett munkálatokat, hogy az október 7-ei fővezeték-mosatásra már az új rendszert üzemelhesse be.

A híd külső megjelenése a korabeli látványt idézi majd fekete díszítőelemeivel. A 2022 tavaszi átadást követően szélesebb járdafelület, új aszfaltréteg, megerősített útfelület áll a közlekedők rendelkezésére.

Az építés és felújítás idejére forgalomkorlátozás várható a híd környékén, erről a lakosság folyamatosan tájékoztatást kap.

A projekttel kapcsolatos bejelentések, kérdések, észrevételek e-mailben a bcsvarosfejlesztes@bcsvarosfejlesztes.hu címre, illetve postai úton a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft., 5600 Békéscsaba, Szent István tér 10., 1. emelet 4. sz. iroda címre küldhetők. (Kérjük, hogy a levélben tett bejelentés esetén ne maradjon el az értesítési cím pontos megjelölése.)

A négyszáz mm-es fővezeték cseréje

További programok »

Fejlesztéspolitika

SMART GRID rendszer kialakítása Békéscsabán, I. ütem

A Modern Városok Program keretében a városban egy komplex energetikai program valósul meg. Ennek része a SMART GRID rendszer, a geotermikus hőhasznosítás, a SMART közvilágítás, valamint az intelligens közlekedésvezérlő és környezetkímélő közösségi közlekedési rendszerek kiépítése.
10:34
FEL