Úszás: Ötödik lett 50 gyorson az USA-ban tanuló csabai Csuvarszki Donát

2023. április 21. 16:40 | behir.hu

A Southern Illinois University Carbondale hallgatója egyedül képviseli a Békéscsabai Előre Úszó Klubot a jubileumi 125. magyar bajnokságon. Csuvarszki Donát 22.67 másodperces idővel az 5. helyen végzett 50 méteres gyorsúszásban, a számot a táv 2021-es rövid pályás Európa-bajnoka, Szabó Szebasztián nyerte.

– A korábbai remek kézilabdázó, Csuvarszki János fia – testvérével együtt – egykoron az Árpád fürdőben a Csabai Csirkefogók Vízilabda Klub utánpótláscsapatának remek játékosa volt. Még középiskolába járt, amikor Szarvas János, az úszók vezetőedzője felfedezte, hogy milyen robbanékony a medencében az ugyancsak hosszúra megnőtt fiatalember, el is csábította a pólósoktól – akik azért ma is nagyon büszkék egykori játékosukra – és rövid időn belül országos ifjúsági bajnoki címet nyert 50 méteres gyorsúszásban – írja a csabapolo.hu.

Érettségit követően – több korábbi békéscsabai úszóhoz hasonlóan, mint Szabados Béla, Bohus Richárd, Fehérvári Júlia, Hajtman Tamás – az Egyesült Államokba költözött, ahol egyetemi tanulmányai mellett folytatta a sportolást. Csuvarszki Donát jelenleg a Southern Illinois University Carbondale hallgatója és sprintere, ahol rendre remek eredményekkel hívja fel magára a figyelmet.

 

Milák Kristóf (jobbra) gratulált a győztesnek, Szabó Szebasztiánnak (Fotó: Derencsényi István)

Milák Kristóf (jobbra) gratulált a győztesnek, Szabó Szebasztiánnak (Fotó: Derencsényi István)

 

A jubileumi 125. magyar bajnokságon a csabai klubot képviselve 22.67 másodperces idővel az aranyérmes Szabó Szebasztiánt (21.82) is felvonultató felnőtt mezőnyben az ötödik helyen végzett. A versenyző 100 méter gyorson is rajthoz állt, ahol a B döntőt megnyerve, 50.67 másodperces idővel a 9. helyen zárt, a számot a 200 pillangó olimpiai bajnoka, Milák Kristóf nyerte.

 

További programok »

FEL