Úszás: Mikulás-kupa utánpótlásversenyt rendeztek Békéscsabán

2022. december 3. 13:11 | Vincze Attila

A hagyományoknak megfelelően idén is megrendezte a Békéscsabai Előre Úszó Klub az utánpótlás korosztály számára a Mikulás-kupát szombaton. A versenyen 14 egyesület mintegy 150 versenyzője állt rajthoz.

Hosszú évtizedek óta hagyomány már, hogy Mikulás idején medencébe ugranak a fiatal versenyzők Békéscsabán, ilyenkor a legkisebbeket szólítják a rajtkőre. Az idei versenyre is szerte a megyéből érkeztek utánpótlás úszók az Árpád Fürdőbe. A sporteseményen az 1500 méteres számokban lehetőség volt az aranyjelvényért is versenyezni, többen pedig ki is használták a lehetőséget. A Békéscsabai Előre Úszó Klub versenyzője Nagy-Benedek Izabell 1500 méter gyorsúszásban indult a megmérettetésen.

– Igaz nekem már megvan az aranyjelvényem, de szerintem annál jobb, minél több lehetőségünk van versenyezni, így ezáltal folyamatosan tapasztalatot tudunk szerezni – osztotta meg gondolatait a fiatal úszó.

 

 

A Békéscsabai Előre Úszó Klub vezetőedzője a behir.hu-nak elmondta, hogy legfőképp a verseny hangulata miatt sikeres igazán ez a nagy múltra visszatekintő megmérettetés, hiszen kevés olyan hely van az országban, ahol sátorral fedett 50 méteres medencében úszhatnak a versenyzők. Szarvas János kiemelte, hogy a gyerekek többek között azért is kedvelik annyira, mert a Mikulás jóvoltából az első helyezettek az érem mellett csomagot is kapnak. 

– Egy kicsit ilyen évvégi, könnyedebb hangvételű versenyről van ezúttal szó, természetesen minden szabályt betartva. A legkisebbek 50 és 100 métert úsznak, három úszásnemben, mellben, gyorsban és hátúszásban, illetve a végén van egy 4x50-es gyorsváltó a gyerekeknek – fogalmazott. 

A vezetőedző hozzátette, büszke arra, hogy a klub taglétszáma eléri a 300 főt, melyből nagyon sok 6-11 év közötti gyermek jár hozzájuk úszni, így a szakember bizakodó a csabai utánpótlást illetően. 

 

 

További programok »

FEL