Ünnepi programok Gyulán

2017. augusztus 20. 07:51 | Mikóczy Erika

Tradicionális program kavalkád lesz Gyulán, az államalapítás ünnepén. Az események már kora délelőtt elkezdődnek, s egész napon át, estébe nyúlóan tartanak. A rendezvénysorozatot természetesen ezúttal is a Várkertben tartandó, látványos tűzijáték koronázza meg.

Vasárnap még javában „dübörög” a Minden Magyarok Nemzetközi Néptáncfesztiválja, ahol a magyar kultúra igen fontos szelete, gondolati gerince mutatkozik be. Immár hagyomány, hogy a fesztivál utolsó napjára a résztvevők közös műsorral készülnek, a záróakkordnak tekinthető gálaműsor alkalmával egyszerre mintegy 200 táncos ropja a színpadon. Fontos tudni, hogy a nemzeti ünnepen térítésmentesen látogatható a vár és az Erkel Ferenc Emlékház. Előbbi 10 órától 19 óráig, utóbbi pedig 10 órától 18 óráig várja az érdeklődőket.

Reggel 9 órától a Rajeczky Szimpatikusok műsora lesz látható, méghozzá a városi piacon. 10 órától 13 óráig családi programok lesznek a Várkertben: népi kézműves játszóház, Betyárparádé – a Garagulya Gólyalábasok vásári attrakciója, A Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola néptánc tanszakos diákjainak bemutatója, melyben közreműködik a Rajeczky Szimpatikusok és a Fesztiválzenekar. „Elszaladt az aranygulya” – Zenék Kis-Magyarországról, a Fesztiválzenekar műsora.

 

A délután részletes programja:

15.00 Népi kézműves játszóház

Lúdas Matyi – a Madzag Bábegyüttes interaktív bábelőadása

 

15.00 Válaszúti hegy aljába – Portré Kallós Zoltán néprajzkutatóról

Helyszín: Almásy-kastély

 

16.00 A fesztivál magyar táncegyütteseinek műsora

 

18.30 perc Pál István „Szalonna” és bandája

Helyszín: Várkert, kisszínpad

 

20.00 Ünnepi műsor a Tószínpadon

Ünnepi beszédet mond: dr. Kovács József  országgyűlési képviselő

Közreműködik: Pál Eszter

A résztvevő együttesek bemutatója

„Sok Szent István – napokat vígan megélhess!…”

Közreműködnek: Mezőségi hagyományőrzők, illetve a fesztiválon résztvevő magyar táncosok, valamint a Magyarpalatkai Banda.

 

A műsort követően ünnepi tűzijáték

További programok »

FEL