Ünnepi közgyűlés - díjakat is adományoztak

2022. augusztus 31. 18:03 | Szabó Judit

A Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlése ünnepi megyegyűlést tartott Békéscsabán, a Békéscsabai Jókai Színház Vigadójában szerdán. A rendezvényen átadták a Békés Megyéért és a Polgárokért kitüntetéseket is.

A Békés Megyei Önkormányzat a Megyenaphoz kapcsolódva ünnepi megyegyűlésén Zalai Mihály ismertette a vármegyék kialakulását, majd köszöntötte a vendégeket és megnyitotta az eseményt. 

A Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlése minden évben Békés megye társadalmi, gazdasági, tudományos fejlődéséért, nemzetközi kapcsolatai erősítéséért, valamint a művészeti és kulturális élet, továbbá a sport területén kimagasló eredményeket elérő személyek, kollektívák tevékenysége elismerése érdekében „Békés megyéért” kitüntetést adományoz. Idén a Békés Megyei Népművészeti Egyesület, a Szarvasi Gazdák Nemzetiségi Hagyományőrző Egyesület és Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető főispán kapott ilyen elismerést. 

A Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2015-ben alapította a Polgárokért díjat, amelyet minden évben egy olyan polgármester kaphat, aki legalább egy cikluson keresztül töltötte be tisztét, és aki Békés megye történelmi hagyományaira építő kiemelkedő közéleti tevékenységet végez vagy végzett. Ebben az évben Gyula polgármestere, Görgényi Ernő érdemelte ki ezt a címet.

A díjátadó végén a térség országgyűlési képviselője, Herczeg Tamás mondott pohárköszöntőt.

 

Galéria

 

További programok »

FEL