Ülésezett a Városi Ifjúsági Parlament

2017. március 9. 07:03 | Horváth Szabolcs

Ülésezett a Városi Ifjúsági Parlament. Az előző féléves munka értékelése és a beszámolók mellett a várható programokról is szó esett a Csabagyöngye Kulturális Központban. Emellett szekció üléseken egyeztettek a megoldásra váró problémákról, majd elkezdődtek azok az általános és középiskolásoknak szóló interaktív játékok, amelyek a fiatalokat érintő témákat boncolgattak.

Volt olyan programelem, amelyben a diákoknak kezdésként meg kellett nyílniuk egymás előtt, hogy végre tudják hajtani a feladatokat. De a Garabonciás napok, a kampány, valamint a diákhét előkészítése is nagy sikernek örvendett.

Olyan tapasztalt középiskolásokkal lehetett együtt gondolkozni, kreatív ötleteket megosztani, akik már kimagaslóan teljesítettek egy-egy diákpolgármester választáson.

- Tárgyalunk olyan témákat, hogy mi is az a happening, a kötelező programoknak mi a célja a Garabonciás napokon, így mindenki készül, hogy már egy bizonyos képe van erről - mondta Illés Gyula diák-alpolgármester, a "Gara-szekció" vezetője. 

Békéscsaba önkormányzata kiemelt figyelmet fordít a fiatalokra, a velük együtt gondolkodásra és arra, hogy ők mondják el, mit szeretnének megvalósítani.

- Minden kollégám titkársága nyitva áll előttük. Bárki, bármilyen ötlettel jöhet, meghallgatjuk őket, segítjük őket és megpróbálunk nem rájuk telepedve segíteni, tehát hagyjuk őket kibontakozni, ez a legfontosabb- tájékoztatott Kiss Tibor alpolgármester.

Az ifjúsági koncepcióba szintén volt beleszólásuk a diákoknak, így alakítva ki azt az általuk is élvezhető társadalmat, ahol van saját terük, tudnak szórakozni, kikapcsolódni és tudást szerezni.

További programok »

Oktatás

Jövőre még több pénz jut a pedagógusbérekre

Folytatják a párbeszédet a pedagógus szakszervezetekkel, miközben „az eddigi béremeléseket garantálva, a 2020-as költségvetésben 355 milliárddal többet költünk a pedagógusbérekre 2010-hez képest” – mondta Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár a Magyar Hírlapnak.
2019. szeptember 19. 14:27
FEL